restaurants-tulum

De leukste restaurants in Tulum in Mexico voor ontbijt, lunch en diner

Het Mexicaanse Tulum is hot. De relaxte, ongedwongen sfeer die er hangt gecombineerd met het feit dat het er (nog) niet zo massaal is andere Mexicaanse badplaatsen, maakt het een geliefde bestemming om naar af te reizen. Nog belangrijker, is misschien wel het feit dat je er enorm lekker én gezond kunt eten. Waar je dit dan doet? Bij onderstaande restaurants in Tulum waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. 

Ontbijt en lunch

1. DelCielo
Een heerlijke plek om je dag te starten. Bestel hier een ontbijtmenu incl. koffie en verse jus of kies iets anders lekkers van de kaart. Verse croissantjes, yoghurt met granola of french toast; you name it en ze hebben het.

2. The Real Coconut
Start je dag helemaal zen bij The Real Coconut. Dit kleine tentje zit aan het strand en serveert gezonde, veelal veganistische gerechten. Het prachtige uitzicht maakt het plaatje helemaal af.

3. Burrito Amor
Burrito Amor is leuk voor zowel ontbijt als lunch. Hoewel ze bekendstaan om hun burrito’s staat er nog genoeg ander lekkers op de kaart. Denk aan toast, scrambled eggs en zoetigheden.

4. Raw Love Café
Ontbijten met een overheerlijke verse bowl doe je bij Raw Love Café, een restaurant in Tulum in het Ahau hotel. De nadruk ligt hier, zoals de naam al doet vermoeden, op raw food. De bowls zien worden als ware kunstwerkjes opgemaakt.

5. Matcha Mama
Toegegeven, het is nogal een Instagram spot, maar je kunt hier nu eenmaal erg lekker ontbijten. Bij dit schattige tentje kun je terecht voor gezonde (plantaardige) ontbijtjes. Denk aan verse sapjes, acaïbowls en gerechten met matcha.

6. Taquería Honorio
Overheerlijke taco’s, do we need to say more? Dit tentje zit in het centrum van Tulum en is elke dag open. Kom trouwens wel op tijd, want op betekent hier ook echt op. En aangezien het eten nu eenmaal erg goed is, wil het nog wel eens voorkomen dat ze ‘s middags al helemaal leeg zijn.

7. Ki’Bok
Gelegen in hartje centrum scoor je bij dit restaurant in Tulum de allerbeste koffie. Dus ben je wel toe aan wat cafeïne, zet dan zeker koers richting dit adresje. Behalve goede koffie kun je hier terecht voor zelfgemaakte gebakjes en andere lekkernijen.

Diner

1. Hartwood
Zorg dat je tenminste een keer gaat dineren bij Hartwood. Het menu wisselt dagelijks en is afhankelijk van de vangst van de dag. Een echte aanrader wanneer je houdt van vis.

2. Burrito Amor
We noemden ‘m net al even, Burrito Amor. Want burritos kunnen in Mexico zo’n beetje op elk tijdstip van de dag.

3. Bejuco
Zin in een romantische avond? Reserveer dan een tafeltje bij Bejuco. Lees: kaarslichtjes, strand, wijn en enorm lekker eten. Je eet in een soort van houten tipi’s wat het erg knus en romantisch maakt.

4. Gitano
Gitano is het perfecte restaurant in Tulum om in het weekend te bezoeken. Want, vanaf half 11 speelt hier een live band en gaat de avond pas zo’n beetje beginnen. Reserveer dus zeker bijtijds een tafeltje, want vol zit het hier eigenlijk altijd wel.

5. Mur Mur
Zin in fine dining in Tulum? Mur Mur it is. Bij dit restaurant in Tulum worden de mooiste gerechten geserveerd die ook nog eens geweldig smaken. Seizoensgebonden, pure ingrediënten zijn hierbij uitgangspunt.