Antelope Canyon: een van de mooiste natuurverschijnselen van Amerika

In de Amerikaanse staat Arizona, vlakbij de plaats Page, vind je de Antelope Canyon. Indrukwekkende roodgekleurde rotswanden, een bijzondere lichtinval en bijna onwerkelijke vormen en structuren maken dit een van de mooiste natuurverschijnselen van Amerika. Hij bestaat uit de zogeheten Upper- en Lower canyon en in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten als je hier een bezoek aan wil brengen.

 

   • Bekijk alle pakketreizen naar de westkust van de VS bij TUI

   • Scoor vliegtickets naar Amerika bij KLM

   • Zorg dat je op tijd een auto huurt via Avis, Sunnycars of Alamo

  Antelope Canyon

  De Antelope Canyon in Amerika is een zogeheten slot canyon. Een slot canyon is een lang, smal kanaal dat gecreerd is door natuurgeweld. Ze worden vooral gevormd in droge gebieden wanneer er – gelukkig zelden – heftige overstromingen plaatsvinden. Het kolkende water walst langs de rotsen, wat zorgt voor erosie. Deze erosie resulteert weer in smalle kloven met asymetrische en onvoorspelbare vormen, wat voor de mens een prachtig schouwspel is. In het zuidwesten van de VS vind je veel slot canyons, waarbij de staat Utah zelfs de meeste ter wereld telt.

  Hoewel lang niet alle canyons bekend zijn bij het publiek, is de Antelope Canyon een steeds meer populaire bestemming om te bezoeken geworden. Sociale media hebben hier een grote rol in gespeeld gezien de plek zo fotogeniek is en foto’s en video’s vandaag de dag veel online worden gedeeld en verspreid.

   

   

  Upper Antelope Canyon

  Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, bestaat dit natuurverschijnsel niet uit een maar twee canyons. Allereerst heb je de Upper Antelope Canyon, die ook meteen het meest populair is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat deze makkelijk toegankelijk is. Hierdoor komen er meer mensen op af, wat het dus wel meteen een drukkere plek maakt.

  Het bezoeken van de canyon kan alleen onder begeleiding van een gids. De tour wordt gegeven door een Navajo Indiaan, gezien de canyon op grondgebied van dit inheemse vlok staat.

  Tip

   • Wil je de prachtige lichtstralen zien zoals je die ook op foto’s en video’s tegenkomt? Plan dan je bezoek ergens tussen maart en oktober en zorg dat je er rond het middaguur bent. Je betaalt vaak wel meer voor de tour plus het is drukker dan op andere momenten.

   

  Lower Antelope Canyon

  Over het algemeen trekt deze canyon minder toeristen. En dat is wat ons betreft eigenlijk alleen maar een kans. Omdat het rustiger is, voel je je minder opgejaagd en heb je meer tijd en ruimte om bijvoorbeeld foto’s te maken. Wel is het wat lastiger om er te komen, dus goed ter been zijn is wel een must. Omdat er in de jaren 90 een vloedgolf is geweest die door de canyon spoelde, zijn er toendertijd verschillende maatregelen getroffen voor de veiligheid. Ze zie je in de canyon verschillende stalen trappen waarmee je in het geval van nood de canyon uit kunt.

   

  Verschillen

  Zoals net al beschreven verschillen de Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon wel degelijk van elkaar. Het goede nieuws is dat je in principe natuurlijk niet hoeft te kiezen, je zou ze namelijk als je wil allebei kunnen bezoeken. Wil je toch kiezen tussen een van de twee, sommen we nog even de belangrijkste voor- en nadelen voor je op.

  Upper Antelope Canyon

   • Meest populair en daarmee drukker

   • Lichtinval (afhankelijk van periode wanneer je reist)

   • Makkelijk toegankelijk

  Lower Antelope Canyon

   • Minder populair en dus rustiger dan de Upper

   • Minder/amper spectaculair lichtinval

   • Moeilijk toegankelijk

  Bezoek en tours

  Omdat dit indrukwekkende natuurverschijnsel zich op grondgebied van de Navajo Indianen bevindt, is het alleen mogelijk om de canyon te bezoeken onder begeleiding van een tour. Je hebt hiervoor twee opties.

  Allereerst kun je ervoor kiezen om met je huurauto die kant op te rijden en ter plekke na te gaan of er ruimte is voor een tour. Zo ja, kun je daar tickets aanschaffen en de canyon bezoeken. Tours naar de Upper Antelope Canyon starten in Page. Vanwege de populariteit en het feit dat je hoogstwaarschijnlijk zeker wil zijn van het feit dat je hier naartoe kunt, raden wij je aan om vooraf al je tickets vast te leggen. Zo ben je zeker van je plek.

  Wil je naar de Lower canyon? Tours daarvoor beginnen bij de canyon zelf. Vanaf de parkeerplaats ga je te voet verder.

  Vlieg met KLM

  De beste hoteldeals

  Booking.com

  Boek voordelig bij TUI

  Picture of Merel

  Merel

  Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

  Ook leuk om te lezen