8x natuurschoon: dit zijn de mooiste natuurparken van Californie

Hoewel de Verenigde Staten ruim zestig Nationale Parken rijk is en deze verspreid liggen over verschillende staten, springt er eentje toch wel echt uit: Californië. Overweldigend door flink wat natuurschoon, zijn er maar liefst 8 natuurparken in Californië te vinden. Niet zo gek dus, dat veel mensen tijdens hun rondreis door Amerika een of meerdere parken willen bezoeken. Welke parken er allemaal zijn, wat er te zien is en hoe je er kunt komen vertellen we je graag. Daarom bij deze speciaal voor jou opgesomd: alles over de mooiste natuurparken in Californië.

 

1. Yosemite National Park

We beginnen met het drukst bezochte natuurpark in Californië en zelfs een van de drukste van de hele Verenigde Staten: Yosemite National Park. Yosemite ligt in het oosten van Californië in het Sierra Nevada berggebied en is meer dan 3.000 km² groot. Dit park kreeg in 1890 al de status van Nationaal Park en is hiermee een van de eerste Nationale Parken van de VS. Vanwege de grootte van het park doe je er verstandig aan vooraf te bedenken welke plekken je in het park in ieder geval wilt bezoeken, want je kunt jezelf er dagen of zelfs weken vermaken. Er zijn genoeg spots in het park die de moeite waard zijn en daarbij zijn er minstens zoveel indrukwekkende wandelpaden te belopen.

Yosemite Valley in het Yosemite National Park

2. Death Valley National Park

Death Valley National Park draagt zijn naam met recht. Het is namelijk het heetste én droogste gebied van de Verenigde Staten. Hoewel het park al sinds 1933 een National Monument is, werd het pas in 1994 een National Park. Vanwege de hitte en droogte zul je misschien denken dat je niet veel leven zult aantreffen in het park, maar niets is minder waar.

3. Joshua Tree National Park

Op zo’n 250 kilometer van Los Angeles, in het zuiden van Californië, ligt Joshua National Park. Het park is circa 100 km bij 50 kilometer groot en is vernoemd naar de op een boom lijkende Yucca plant, met dezelfde naam. Het bijzondere aan Joshua Tree National Park is dat er twee totaal verschillende woestijnlandschappen heersen. Zo heb je in het zuidoosten de Colorado Desert met natuurlijke tuinen. De Mojave Desert ligt hoger en hier is het vochtiger. In dit gebied groeien de zogeheten Joshua Trees, de plantensoort waar het park zijn naam aan dankt.

De Mojave Desert in het Joshua Tree National Park

4. Sequoia National Park & 5. Kings Canyon National Park

Sequioa National Park ligt in het zuidelijke deel van het Sierra Nevada gebied van Californië. Naast het Sequioa National Park ligt het Kings Canyon National Park. Echter worden deze parken officieel als een groot park beheerd.

Het Sequioa National Park staat vooral bekend om de sequoia’s. Deze gigantische mammoetsbomen zijn meer dan 2000 jaar oud en 80 meter hoog. Ze spreken dan ook enorm tot de verbeelding. Omdat ze tegenwoordig nog enkel in Californië groeien is het absoluut de moeite waard om een bezoek aan dit park te plannen en de sequoia’s in levende lijve te zien. vervolgens trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Behalve de beroemde bomen kent het park ook een enorme variteit aan wilde dieren. Zo kun je er in de lente bijvoorbeeld zwarte beren spotten.

Sequioa trees in het Sequioa National Park

6. Channel Islands National Park

Channel Islands National Park is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt. Dit park bestaat namelijk uit vijf eilanden die voor de kust van zuidelijk Californië liggen. De geïsoleerde ligging maakt Channel Island National Park nog maar nauwelijks ontwikkeld en erg rustig qua toerisme.

7. Lassen Volcanic National Park

 

8. Redwood National Park

Redwood National Park is een relatief onbekend park gelegen in het uiterste noorden van Californië. Het park bestaat officieel uit drie staatsparken, namelijk California’s Del Norte Coast Redwoods State Park, Jedediah Smith Redwoods State Park en Prairie Creek Redwoods State Park. 

Net als in Sequioa NP groeien hier de imposante bomen, de zogeheten Redwood bomen om precies te zijn. Deze bomen behoren tot de langste ter wereld. Waar veel mensen de bomen verwarren met de sequioa’s, zijn het wel degelijk twee verschillende boomsoorten. Dat ze groot en immens zijn, hebben ze in ieder geval gemeen. Veel mensen die zich aan het oriënteren zijn voor het bezoeken van natuurparken in Californië vragen zich af of ze beter naar Sequioa of Redwood NP kunnen gaan. Dit is lastig om te beantwoorden, omdat het helemaal aan je eigen voorkeuren ligt.

Coastal Redwoods zijn de langste bomen ter wereld en erg indrukwekkend om te zien. Echter zijn sequoiabomen bijna net zo lang, alleen een stuk breder. Daarbij is Sequioa de thuisbasis van verschillende bezienswaardigheden, zoals de General Sherman Tree (het grootste levende wezen ter wereld) en Mt. Whitney (de hoogste berg in de aangrenzende VS).

Vlieg met KLM

De beste hoteldeals

Booking.com

Boek voordelig bij TUI

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen