wijken-los-angeles

Ontdek de veelzijdigheid van LA: 6x de leukste wijken van Los Angeles om te bezoeken

Waar veel toeristen Los Angeles voor een paar dagen bezoeken tijdens een langere rondreis door Californie, is de stad wat ons betreft op zichzelfstaand ook zeker de moeite waard. Anders dan bij andere steden, is er niet een specifiek centrum waar alles gebeurt. Sterker nog, Los Angeles bestaat uit talloze districten en wijken die je vanwege de grootte bijna als opzichzelfstaande plekken kunt zien. Leuk, want dit maakt het een bruisende stad waar altijd iets te zien of te doen is. Tegelijkertijd is het groots en overweldigend én moet je weten waar je wel en vooral niet moet zijn. Tijd om stil te staan bij de leukste wijken van Los Angeles zodat je weet waar je wezen moet en je alleen nog maar je vliegticket en accommodatie moet boeken.Downtown Los Angeles

Waar in de meeste Amerikaanse steden Downtown het middelpunt van de stad is, ligt dit in Los Angeles net even wat anders. Want hoewel het officieel gezien wel degelijk het centrum van de stad is, is het niet perse de plek die je ook als eerste moet bezoeken. Sterker nog, downtown LA staat over het algemeen niet heel erg positief aangeschreven. Langere tijd stond Downtown vooral bekend als crimineel gebied waar je als toerist ver weg van moest blijven. De wijk is inmiddels bezig een opmars te maken maar nog steeds moet je weten waar je beter wel en niet kunt zijn. Daarnaast blijft het niet het meest bruisende of boeiendste stuk van de stad en wordt het straatbeeld vooral gekenmerkt door wolkenkrabbers.


wijken-los-angeles

Hollywood

Zeg eens eerlijk, wat is een bezoek aan Los Angeles zonder dat je in Hollywood bent geweest? Toeristisch of niet, wat ons betreft is het bezoeken van Hollywood een must. Wandel over de wereldberoemde Walk of Fame, spot de Hollywood Sign en neem een kijkje in een van de historische theaters of bezoek Paramount of Universal Studios. Los van de filmindustrie die hier groots is staat Hollywood ook bekend om het bruisende nachtleven met talloze clubs, bars en restaurants. Vergeet ook zeker Griffith Park niet vanwaar je niet alleen een waanzinnig uitzicht hebt over de skyline van Los Angeles maar ook uitkijkt op het wereldberoemde Hollywood Sign.

Belangrijkste bezienswaardigheden Hollywood:

 • Hollywood & Highland Center
 • Hollywood Sign
 • Griffith Park
 • Walk of Fame
 • Paramount Studios
 • Universal Studios


Beverly Hills

Beverly Hills staat synoniem voor luxe en glamour. Maar wist je dat het officieel gezien helemaal geen wijk van Los Angeles is? Beverly Hills is een losstaande stad maar wordt over het algemeen wel als onderdeel van Los Angeles gezien. De exclusieve stad is de thuisbasis van chique boetieks en winkels en luxueuze restaurants. Dit valt vooral op wanneer je rijdt of wandelt door Rodeo Drive, een van de duurste winkelstraten ter wereld.

Het Beverly Hills Sign, gelegen in het Beverly Gardens Park is een attractie op zich. Want naast de vele winkels en imposante miljoenenvilla’s vind je in Beverly Hills veel groen.

Belangrijkste bezienswaardigheden Beverly Hills:

 • Beverly Hills Sign & Lily Pond
 • Beverly Gardens Park
 • Rodeo Drive

Venice

Kleurrijk, eclectisch en levendig is hoe je Venice het beste kan omschrijven. Wist je trouwens dat de naam Venice te danken is aan het Italiaanse Venetië? Er zijn in Venice namelijk, net als in Venetië, veel kleine kanalen en sloten die door de buurt lopen.

De wereldberoemde Venice Beach Boardwalk is een must om te bewandelen als je het ons vraagt. Bewonder de straatartiesten, winkels en kraampjes die er staan en geniet vooral van de levendige sfeer die er hangt. Geen zin om iets te ondernemen? Zet dan koers richting het strand, dat circa 5 kilometer lang is en op sommige plekken wel meer dan honderd meter breed.

Belangrijkste bezienswaardigheden Venice:

 • Venice Beach Boardwalk
 • Venice Skate Park
 • Abbot Kinney Boulevard


Santa Monica

Santa Monica mag met recht een van de leukste wijken van Los Angeles worden genoemd. De populairiteit wordt vooral veroorzaakt door de beroemde Santa Monica Pier. Hier vind je tegens het eindpunt van Route 66 en kun je je hart ophalen op de levendige promenade of een bezoek brengen aan Pacific Park, het pretpark dat op de pier zit. Los van alle entertainment leent Santa Monica zich ook perfect voor een dag aan het strand of een wandeling naar het naastgelegen Venice Beach.

Belangrijkste bezienswaardigheden Santa Monica:

 • Santa Monica Pier


You might also like