new-york-planning-5-dagen

5 dagen New York: dit is de ideale planning als je het ons vraagt

The City That Never Sleeps: welkom in New York! De verwijzing is niet zomaar uit de lucht gegrepen, want hier gaat echt echt dag en nacht door. En dat maakt het – wat ons betreft – een stad die je minstens een keer gezien en meegemaakt moet hebben. De grootte kan wel wat overweldigend zijn. Hoe bepaal je wat je wil zien? En welke bezienswaardigheden zijn logisch met elkaar te combineren? Wanneer je op citytrip 5 dagen naar New York gaat is dit de planning die wij zouden adviseren. Dan is het aan jou alleen nog maar om een vliegticket en accommodatie te boeken.


  • Boek je accommodatie via Booking.com
  • Vlieg naar New York met KLM
  • Of boek een pakketreis naar New York bij TUI

Citytrip New York – 5 dagen

Wanneer je je citytrip naar New York voor 5 dagen gaat plannen, is het allereerst goed om stil te staan of je de reisdagen wel of niet meerekent. Omdat de reis ver is, kost reizen namelijk veel tijd. Zo ben je op de dag van vertrek inclusief tijd van en naar het vliegveld minstens 12 uur onderweg. Hoewel je dankzij het tijdsverschil terug de tijd in gaat, zul je behoorlijk vermoeid daar aankomen. Wanneer je vanaf New York weer terug naar Nederland vliegt, ga je juist in de tijd vooruit en heb je hoogstwaarschijnlijk een nachtvlucht. Dit wordt in de luchtvaart ook wel aangekaart als een zogeheten red eye vlucht. Deze nachtvlucht zorgt ervoor dat je een dag later pas aankomt in Nederland. De citytrip voor 5 dagen New York planning hebben wij daarom zo gemaakt ervan uitgaande dat je 5 volledige dagen daar te besteden hebt.


Dag 1: Times Square, Top of The Rock/Rockefeller Center, Grand Central & Bryant Park

Dag 2: Central Park, Natural History Museum, 5th Avenue & MoMA

Dag 3: The High Line, Chelsea Market, West Village & Union Square

Dag 4: SoHo, Tribeca, 9/11 Memorial & Staten Island Ferry

Dag 5: Brooklyn Bridge, Brooklyn, Chinatown & Manhattan Bridge


Hoeveel kost 5 dagen New York?

Eerlijk is eerlijk: New York is duur. Veel mensen vragen zich dan ook af hoeveel het kost om 5 dagen naar New York te gaan. Het antwoord hierop is niet heel eenvoudig, omdat het grotendeels afhankelijk is van je eigen wensen en uitgavenpatroon.

Voor een vliegticket naar New York betaal je – afhankelijk wanneer je boekt – circa 500 euro per persoon als je een goede deal te pakken hebt. Qua accommodaties kun je in New York alle kanten op. Zo zijn er extreem luxe hotels waar je rustig 1000 euro of meer per nacht betaalt, terwijl er ook goedkopere opties zijn. Let hierbij wel goed op in welke wijk je verblijft, want de wijken van New York verschillen onderling behoorlijk. Wanneer je in een gerenomeerd hotel wil zitten op een goede locatie, moet je al gauw denken aan een kamerprijs van 200-300 euro per nacht. Voor 5 dagen New York ben je daarom al gauw 1000 euro per persoon kwijt voor alleen de reis. En dan hebben we de kosten die je daar uitgeeft nog niet meegeteld.