Op deze plekken staat de Berlijnse muur in New York

Wait, what? De Berlijnse Muur in New York? Ja je leest het goed. Het is waarschijnlijk niet het eerste dat in je op komt als je denkt aan wereldstad New York. Echter is de Berlijnse Muur wel degelijk in New York te vinden. Wij vertellen je er alles over en vooral waar je de muur dan precies kunt vinden.

Vandaag de dag is slechts een klein gedeelte van de Berlijnse Muur terug te vinden in Berlijn. Stukken van de muur zijn na de val op veel verschillende plekken terechtgekomen. Sommige stukken zijn simpelweg afgebroken, terwijl andere stukken zijn geveild of een plekje hebben gekregen in een museum. Dit maakt het dan ook mogelijk dat de Berlijnse Muur zelfs in New York terug te vinden is, iets waar maar weinigen van af weten. Waar je heen moet? Lees snel verder.

1. The Kowsky Plaza

Op Kowksy Plaza, vlakbij het 9/11 Memorial, stuit je op een stuk Berlijnse Muur met een kunstwerk van de Fransman Thierry Noir. Dit stuk muur werd overgedragen aan het Duitse Consulaat in New York en werd in 2004 ter ere van de vijftienjarige val van de muur cadeau gedaan aan New York.

Adres: Kowsky Plaza, 385 S End Ave

2. The United Nations Wall

In de United Nations Sculpture Garden van de Verenigde Staties is tevens een stuk van de Berlijnse Muur terug te vinden. Toegegeven, deze plek is wat lastiger te bezoeken, aangezien deze beeldentuin lang niet altijd toegankelijk is voor publiek. In de tuin vind je allerlei geschenken van lidstaten van de VN, waaronder drie delen van de Berlijnse Muur die door Duitsland in 2002 werden geschonken.

Adres: United Nations Park (Murray Hill, Sculpture Gardens)

3. Ripley’s Believe it or Not museum

Het Ripley’s Believe it or Not museum op Times Square is de derde plek waar je de Berlijnse Muur in New York kunt bewonderen. Hoe het hier terecht is gekomen? Een van de voormalige vice presidents van Ripley’s was in Berlijn toen de muur ten val kwam en kocht een aantal stukken van de muur op, om ze vervolgens te verspreiden over verschillende Ripley’s musea wereldwijd, waarvan de locatie op Times Square er dus een van is.

Adres: 234 W 42nd St (Times Square)

Overige plekken

Op bovengenoemde 3 plekken is op dit moment de Berlijnse Muur nog te bewonderen. Echter hebben ook op andere plekken in de stad stukken van de Muur gestaan. Bijvoorbeeld bij de ingang van het Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ook hebben er stukken in de lobby van een kantoorpand op 520 Madison Avenue gestaan. Hoewel deze eind 2017 zijn weggehaald, gaat het gerucht dat de eigenaar ze op een andere plek in de stad wilt gaan tentoonstellen. To be continued, dus.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Goed voorbereid op reis naar de VS

Vliegtickets

KLM

Pakketreizen

TUI

Accommodaties

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen