Keuzestress: Empire State Building of Top of the Rock?

Een bezoek aan New York is eigenlijk niet compleet zonder de stad van boven te hebben gezien. Wat is er nu leuker dan uit te kijken op de talloze yellow cabs, imposante wolkenkrabbers en de reuring die de stad 24/7 biedt? Nu kun je kiezen uit de Empire State Building of Top of The Rock (en het One World Observatory maar die laten we in dit artikel buiten beschouwing). Wij vertellen je de belangrijkste verschillen tussen die twee zodat je zelf de afweging kunt maken welk observation deck in New York jij wilt bezoeken. Ready, set, go!

VLIEG NAAR NEW YORK

KLM

PAKKETREIZEN NAAR NEW YORK

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

BOEK JE HOTEL

Booking.com

Empire State Building of Top of The Rock bezoeken

Niet voor niets vragen velen zich af of ze nou het Empire State Building of Top of The Rock moeten bezoeken. Omdat beide wolkenkrabbers adembenemend mooie uitzichten bieden, is het ook echt een aanrader is om ze allebei te bezoeken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een bij daglicht te bezoeken en een bij zonsondergang. Mocht je wel een keuze willen maken tussen de twee hopen we je met onderstaande informatie een handje te helpen.

Empire State Building

Het Empire State Building is nog altijd het meest populaire observation deck van New York. Het gebouw is 381 meter hoog en het op twee na hoogste gebouw van de stad. De naam stamt af van de bijnaam van de staat New York, namelijk The Empire State. Wanneer je het Empire State Building wilt bezoeken heb je de keuze uit twee opties, namelijk toegang tot het main deck op de 86ste verdieping of om verder naar boven te gaan tot verdieping 102.

Doordat het Empire State Building zo hoog is, heb je (bij goed weer) erg ver zicht. Zo kun je niet alleen de wijk Brooklyn zien liggen maar kijk je ook uit op New Jersey. Richting het zuiden zie je het nieuwe One World Trade Center, dat vooral ‘s avonds prachtig is verlicht. Ook het Chrysler Building is vanaf het Empire State Building goed te zien.

Voordelen:
+ Meest populaire observation deck
+ Hoogste gebouw

Nadelen:
– Erg druk en lange wachttijden
– Geen foto met het Empire State Building zelf

Praktische informatie
Openingstijden:
365 dagen per jaar geopend.
Prijzen: Afhankelijk van de verdieping waar je naartoe wilt
Meer info: https://www.esbnyc.com/

Top of The Rock

Top of The Rock is het observatiedek op de top van de hoogste wolkenkrabber van het Rockefeller Center. In tegenstelling tot het Empire State Building hoef je bij Top of The Rock niet te kiezen tot welke hoogte je wilt gaan. Een entreekaartje geeft je namelijk direct toegang tot het gehele observatiedek. In totaal zijn er drie verdiepingen waar je kunt genieten van het uitzicht, namelijk op de 67ste, 69ste en de 70ste verdieping.

Uitzicht op het Empire State Building vanaf Top of The Rock

Eenmaal boven aangekomen zul je direct merken op hoeveel imposante gebouwen je nu eigenlijk uitkijkt. Zo heb je bijvoorbeeld een prachtig uitzicht op Central Park, iets dat je bij het Empire State Building niet hebt. Verder is natuurlijk ook het Empire State Building zelf in je vizier, waardoor je foto’s van de skyline kan maken waar dit imposante gebouw op staat. Ook kijk je tegen het Chrysler Building en het vernieuwde World Trade Center aan.

Voordelen:
+ Uitzicht op meer iconische gebouwen
+ Minder lange rijen
+ Lagere toegangsprijzen

Nadelen:
– ‘s Avonds is Central Park donker waardoor je het als zwart gat ziet
– Minder hoog dan het Empire State Building

Praktische informatie
Openingstijden:
365 dagen per jaar geopend. 08:00-00:00. Laatste lift gaat om 23:00.
Meer info: https://www.topoftherocknyc.com/

Tot slot

Natuurlijk is de keuze helemaal aan jou welk observation deck je in New York wilt bezoeken. Of je nu kiest voor het Empire State Building of Top of The Rock, beiden bieden een adembenemend uitzicht over de stad. Indien je de kans, tijd en het geld hebt loont het zeker om beide torens te bezoeken. Wanneer je een keuze wilt maken tussen de twee, zou onze voorkeur naar Top of The Rock gaan.

Vlieg met KLM

De beste hoteldeals

Booking.com

Boek voordelig bij TUI

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen