geheime-tips-new-york

Deze geheime tips voor New York delen we graag met je

Natuurlijk wil je tijdens je bezoek aan New York zoveel mogelijk bezienswaardigheden zien. De stad draagt ten slotte niet voor niets de bijnaam The City That Never Sleeps. Maar voor wie al eens eerder in New York is geweest en de belangrijkste highlights al heeft gezien, zijn er nog genoeg geheime tips voor New York te ontdekken. Wij verklappen er 6 voor je volgende trip. 

1. Bezoek The Elevated Acre

Locatie: 55 Water St, Financial District

Wie de drukte van wereldstad New York even wilt ontvluchten en op zoek is naar een geheime tip, doet er verstandig aan om richting The Elevated Acre te gaan. The Elevated Acre is een klein park, dat boven de straten van het Financial District prijkt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Brooklyn Bridge en de Hudson rivier.

2. Neem de ferry naar Staten Island

Locatie: Whitehall Ferry Terminal

Of het nog steeds een van de geheime tips voor New York is durven we niet meer te zeggen maar handig is hij wel. Natuurlijk wil je tijdens je bezoek aan New York het Vrijheidsbeeld zien. Nu kun je hiervoor de ferry nemen naar Liberty Island, om het Vrijheidsbeeld vervolgens te zien. Maar wanneer je deze niet perse van binnen hoeft te zien is onze tip om de ferry naar Staten Island te nemen. Deze knaloranje boot vaart in een klein halfuurtje naar de overkant waarbij de boot het Vrijheidsbeeld passeert. Behalve uitzicht op het vrijheidsbeeld kun je je ogen uitkijken op de skyline en het nieuwe One World Trade Center.

3.  Sla Hunters Point South Park en Gantry Plaza State Park niet over

Locatie: Long Island

Hunters Point South Park en Gantry Plaza State Park zijn twee parken in Long Island. Dit is een vrij recente geheime tip voor New York, want het Hunters Point South Park is namelijk pas zomer 2018 geopend. De parken zorgen samen zorgen voor een lengte van ongeveer 2 kilometer. Het bijzondere aan deze parken is dat je vanaf deze plek een spectaculair uitzicht hebt over de skyline van Manhattan.

4. Eagle Street Rooftop Farm

Locatie: 44 Eagle St, Brooklyn

Ooit gehoord van een boederij op het dak van een warehouse? Nee he? En dan ook nog eens in wereldstad New York. De Eagle Street Rooftop Farm ligt in de wijk Brooklyn en hier wordt op meer dan 600 vierkante meter groente verbouwd. Deze verse groenten worden vervolgens per fiets naar nabij gelegen restaurants gebracht. Behalve dat dit al een bijzonder mooi initiatief is heb je er ook nog eens een prachtig uitzicht over Manhattan. Ben je in de periode mei t/m oktober in New York en heb je op een zondag tussen 13:00 en 15:00? Ga dan zeker even langs.

5. Kom tot rust in Paley Park

Locatie: 3 E 53rd Street

Vergeet Central Park, Paley Park is een verborgen parel middenin het altijd drukke Midtown Manhatten. Het is een kleine oase en benoemd tot een van de beste parken ter wereld. Ondanks dat is het voor velen een geheime tip voor New York. Er staan bomen en langs de muren groeit klimop. Aan het einde van het park staat een zes meter hoge waterval, waar het kletterende water ervoor zorgt dat de stadsgeluiden worden verdoezeld.

6. Maak een ritje met de Roosevelt Island tram

De Roosevelt Island tram is de kabelbaan die over de East River gaat. Deze kabelbaan doet een beetje denken aan een skigondel en brengt je in vier minuten naar Roosevelt Island. Tijdens het ritje heb je een spectaculair uitzicht op de Upper East Side en Roosevelt Island.