gratis-bezienswaardigheden-new-york

10x gratis bezienswaardigheden in New York

New York is een geweldige stedentrip bestemming maar tegelijkertijd ook ontzettend duur. Zo zijn de hotelprijzen er over het algemeen hoog, is het leven in de stad duur en moet je natuurlijk ook nog geld neerleggen voor een vliegticket om er te komen. Toch weten veel mensen niet dat er gratis bezienswaardigheden in New York te vinden zijn. Gratis? Jazeker! En het leuke aan onderstaand lijstje is dat het bezienswaardigheden of tips zijn die ook nog eens tot de highlights van de stad behoren. Geen suffe dingen dus maar echt leuke activiteiten om te ondernemen wanneer je in The Big Apple bent. Goede reis!

VLIEG NAAR NEW YORK

KLM

PAKKETREIZEN NAAR NEW YORK

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

BOEK JE HOTEL

Booking.com

1. Staten Island Ferry

Deze eerste tip is misschien niet meer een onbekende maar wel nog steeds een hele leuke. De Staten Island Ferry is een ferry die vaart tussen – jawel – Staten Island en Battery Park in Manhattan. Dit gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door.

Het leuke aan deze tocht, die zo’n 25 minuten duurt, is dat de ferry langs de Statue of Liberty en Ellis Island vaart. Ook geeft het je een mooi uitzicht op de skyline van New York. Wanneer je dit wil aanschouwen kun je bij vertrek vanuit Manhattan het beste aan de rechterkant van de ferry plaatsnemen.

2. Central Park

Central Park is een must see wanneer je in New York bent. Het is ook meteen een van de 10 gratis bezienswaardigheden die je in New York tegenkomt. Wat dit park zo bijzonder maakt, is dat het een oase van groen en ontspanning is midden in de drukte van de stad. Het park beslaat maar liefst 341 hectare en biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor zowel bewoners als toeristen. Je kunt er eindeloos wandelen en genieten van prachtige uitzichten op het meer en de bruggen. Daarnaast herbergt het park talloze bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Central Park Zoo, waar je exotische dieren kunt bewonderen, en het Bethesda Terrace met zijn indrukwekkende fontein en elegante trappen.

Voor sportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden om te joggen, fietsen, schaatsen of zelfs paardrijden in Central Park. In de zomer kun je ontspannen picknicken op de uitgestrekte gazons of een boottochtje maken op het meer. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd.

Kunstliefhebbers zullen zeker genieten van de vele beeldhouwwerken en monumenten die in het park verspreid staan, waaronder het beeld van Alice in Wonderland en het Strawberry Fields Memorial, ter ere van John Lennon. Kortom, Central Park biedt voor ieder wat wils en blijft een onmisbare bestemming voor wie de diversiteit en schoonheid van New York City wil ervaren.

3. New York Public Library

Lezers, onderzoekers en liefhebbers van cultuur opgelet. De New York Public Library is een van de gratis bezienswaardigheden in New York die je wil bezoeken. De naam verklapt al dat dit de openbare bibliotheek van New York is. Tip: combineer een bezoek aan de New York Public Library met Bryant Park, wat vlak in de buurt ervan ligt.

4. Brooklyn Bridge & Brooklyn Bridge Park

De Brooklyn Bridge is niet alleen een meesterwerk van ingenieurskunst, maar ook een icoon van New York City. Deze hangbrug, die Manhattan met Brooklyn verbindt, strekt zich majestueus uit over de East River en biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan. De brug werd voltooid in 1883 en is nog steeds een van de meest herkenbare symbolen van de stad.

Wandelen of fietsen over de Brooklyn Bridge is een onvergetelijke ervaring. Je kunt genieten van de historische architectuur en de schilderachtige panorama’s terwijl je over de promenade loopt die boven de rijbanen van de brug ligt. De brug verbindt Brooklyn Bridge Park met Manhattan, een weelderig groen park aan de oever van de East River.

5. Grand Central Terminal

Een treinstation klinkt misschien niet als iets wat het eerste in je opkomt als je denkt aan de top 10 gratis bezienswaardigheden van New York. Toch is Grand Central Terminal er eentje om aan de lijst toe te voegen. Want wist je dat dit het grootste treinstation ter wereld is? Los van dat het zo groot is, is het ook om andere redenen een bijzondere plek.

Het beroemde plafond in de grote hal is een van de hoogtepunten, met een prachtig geschilderd sterrenstelsel dat elke bezoeker betovert. Er zijn talloze eetgelegenheden, variërend van chique restaurants tot informele cafés, waar je kunt genieten van wat eten of drinken.

Een andere opvallende eigenschap is de Whispering Gallery, waar fluisterende geheimen aan de ene kant van de koepel duidelijk hoorbaar zijn aan de andere kant, dankzij de unieke architectuur. Grand Central Terminal is daarmee niet alleen een functioneel station, maar ook een culturele en architecturale schat die de geschiedenis van New York weerspiegelt.

6. 9/11 Memorial

Het 9/11 Memorial is een gedenkplaats waar je letterlijk stil van wordt. De plek vormt een eerbetoon aan de bijna 3000 mensen die hun leven verloren tijdens de terroristische aanslagen op het World Trade Center.Twee enorme waterbakken vormen het monument, die precies op de plek staan waar ooit de Twin Towers stonden.

7. The High Line

Gelegen op een verhoogde oude spoorrails die nieuw leven is ingeblazen, vind je The High Line. Een park dat van Hudson Yards tot Meatpacking District loopt en een groene oase is boven het altijd drukke Manhattan. Het park heeft in totaal een lengte van bijna 2,5 kilometer. Onderweg stuit je op verschillende soorten kunst terwijl je uitzicht blijft houden op de wolkenkrabbers en andere historische gebouwen, vaak met kunst versierd. Als je de route start bij 34th Street eindig je bij de Chelsea Market, wat ook meteen een bezoek waard is.

8. Times Square

Wat is een bezoek aan New York zonder bij Times Square te zijn geweest? Toegegeven, het is er ontzettend toeristisch. Maar tegelijkertijd is het ook zo’n bijzondere plek dat je er wat ons betreft minstens een keer moet zijn geweest.

9. New York TV show tickets

Je houdt ervan of niet maar wist je dat je in New York gratis een TV show kunt bijwonen? Het wordt hiermee een van de gratis bezienswaardigheden van New York gezien. Het werkt heel erg eenvoudig. Je kunt je namelijk inschrijven om een opname van een populaire talkshow bij te wonen. Je hebt overigens niet meteen de garantie dat je ook daadwerkelijk een ticket krijgt, want er is niet altijd plek. Toch is het de moeite waard om dit na te gaan wanneer je in New York bent en je het leuk lijkt om een uitzending bij te wonen.

10. St Patricks Cathedral

Middenin de drukte en chaos van New York en zelfs gelegen aan een van de bekendste straten van de stad, stuit je op Saint Patrick’s Cathedral. Het is de grootste neogothische kathedraal in Noord-Amerika en ziet er niet alleen van binnen maar ook van buiten ontzettend indrukwekkend uit.

You might also like