waarom-vliegtuig-overboekt

De verschillende vliegvelden van New York: waar kan je het beste op vliegen?

Ben je een trip naar New York aan het plannen? Grote kans dat je je dan zult afvragen op welk vliegveld van New York je het beste kunt vliegen. De stad is namelijk drie grote vliegvelden rijk, dus waar laat je dan je keuze van afhangen? Zijn de drie vliegvelden in New York vrijwel gelijk en kijk je vooral naar de ticketprijs of zijn er andere zaken die wellicht meewegen? Wij vertellen je meer over de drie vliegvelden van New York.

VLIEG NAAR NEW YORK

KLM

PAKKETREIZEN NAAR NEW YORK

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

BOEK JE HOTEL

Booking.com

1. John F Kennedy International Airport (JFK)

John F. Kennedy International Airport, afgekort ook wel JFK Airport, is met bijna 60 miljoen passagiers per jaar de belangrijkste en grootste luchthaven van New York. Ook vanaf Schiphol vertrekken de meeste vluchten naar JFK Airport. Dit vliegveld ligt op zo’n 24 kilometer ten zuidoosten van Manhattan in Jamaica dat in het stadsdeel Queens ligt op het eiland Long Island.

Dat JFK Airport als grootste wordt bestempeld, betekent niet dat het ook het beste vliegveld van New York is. De grootte kan zelfs tegen je werken. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak lange wachtrijen bij de douane waar je langsmoet als je bent geland. Ook wanneer je een taxi wilt, sta je vaak lang in de rij. Tijdens de terugreis kan de grootte juist weer in je voordeel werken, aangezien het vliegveld enorm veel winkels en restaurants telt.

JFK naar centrum

Taxi

Na een lange vlucht wil je waarschijnlijk op een zo makkelijk mogelijke manier richting je hotel. De makkelijkste manier om van JFK naar het centrum te gaan, is dan ook per taxi. We zeggen bewust makkelijkste, omdat het zeker niet de snelste manier hoeft te zijn. Het verkeer in en rondom New York is namelijk ontzettend druk, zeker in de spits. Het kan dus zomaar zijn dat je rit per taxi langer duurt dan dat je met het openbaar vervoer reist. Al is het natuurlijk wel een luxe om in een auto te zitten en uit te kunnen rusten van de vlucht in plaats van te moeten sjouwen met zware koffers in het openbaar vervoer.

De kosten voor een taxi vanaf JFK naar het centrum naar New York liggen altijd vast. Laat je dus niet verleiden door iemand die in de aankomst terminal op je afstapt en vraagt of je een taxi nodig hebt. Er is een officiele taxistandplaats bij de aankomsthal, waar je naartoe kunt. Bovenop de vaste prijs moet je wel nog tol en fooi rekenen.

Openbaar vervoer

De goedkoopste manier om van JFK naar het centrum te gaan, is met het openbaar vervoer. Je kunt hiervoor gebruik maken van de zogeheten AirTrain en de metro. De AirTrain verbindt allereerst het vliegveld van JFK met elkaar. Zo stopt deze trein bij de verschillende terminals, parkeerplaatsen en autoverhuurbedrijven. Het gebruik van de AirTrain is binnen het vliegveld gratis. Wil je met de AirTrain naar Manhatten reizen, kan dat ook alleen moet je hier wel voor betalen. Afhankelijk van waar je in Manhattan moet zijn kun je uitstappen bij Jamaica Station of Howard Beach Station om vervolgens door te reizen naar je eindbestemming.

2. Newark Liberty International Airport (EWR)

Hoewel Newark Airport niet binnen de staatsgrenzen van New York ligt, wordt het wél als vliegveld van New York gezien. Newark Airport ligt namelijk in de staat New Jersey op circa 23 kilometer van Manhattan. Newark is de thuishaven van United Airlines en heeft deze luchtvaartmaatschappij vliegt bijvoorbeeld ook dagelijks vanaf Schiphol rechtstreeks naar Newark.

Newark naar centrum

Taxi

Een taxirit van Newark naar Manhattan is zeker niet goedkoop. Je moet namelijk wel zo’n $70 a $90 rekenen voor de taxirit inclusief tol en fooi. Daarbij heb je net als vanaf JFK Airport de kans om in de file vast te komen staan. Ga er dus niet vanuit dat de taxi altijd de snelste manier is. Comfortabel is het in ieder geval wel.

Trein

Wanneer je vanaf Newark naar het centrum wilt reizen, kun je ook voor de trein kiezen. Er is namelijk vanaf het vliegveld een AirTrain verbinding naar Newark Liberty International Airport Train Station vanwaar je de trein kunt pakken. Deze trein rijdt in iets minder dan een uur naar Penn Station in Midtown Manhattan. Vanaf hier kun je gemakkelijk doorreizen naar je eindbestemming.

3. LaGuardia (LGA)

LaGuardia is het kleinste vliegveld van New York en ligt circa 13 kilometer ten noorden van Manhattan in Queens County in Long Island. LaGuardia is veel rustiger dan JFK en Newark en de luchthaven heeft vier terminals. Vluchten die hier vertrekken en aankomen zijn vooral binnenlands en het nadeel is ook meteen dat er geen directe vluchten van Nederland naar LaGuardia zijn. Je kunt hier alleen met een overstap naartoe vliegen.

LaGuardia naar het centrum

Taxi

Natuurlijk kun je vanaf LaGuardia met de taxi naar Manhattan reizen. Hiervoor zijn geen vaste prijzen afgesproken maar houd rekening met een bedrag tussen de $25-$40 exclusief tol en fooi. Houd ook hier wel weer rekening met het feit dat het verkeer in en rondom New York extreem druk is en de kans dus groot is dat je vast komt te staan. De kans is daarom vrij groot dat je op een van de twee andere vliegvelden van New York zult vliegen.

Openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer vanaf LaGuardia naar het centrum wilt reizen, kun je het beste met de bus gaan. Vanaf de terminals vertrekken verschillende bussen naar haltes waar je vervolgens kunt overstappen op de metro. Met deze metro kun je vervolgens naar je eindbestemming reizen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like