wijken-new-york

5x wijken in New York: dit zijn de leukste plekken om te bezoeken

New York, New York….. het blijft een van de meest magische steden ter wereld als je het ons vraagt. Tegelijkertijd kan de stad ook heel overweldigend zijn, zéker wanneer je er voor het eerst heen gaat. Om zoveel mogelijk uit je stedentrip naar De Big Apple te halen, kan het verstandig zijn om wat research te doen naar de verschillende wijken die New York rijk is. Zo weet je waar je wel – en vooral niet – moet zijn.

VLIEG NAAR NEW YORK

KLM

PAKKETREIZEN NAAR NEW YORK

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

BOEK JE HOTEL

Booking.com

Districten

Voordat we je meer gaan vertellen is het goed om te weten dat de termen districten en wijken voor New York nog weleens door elkaar worden gebruikt. Officieel bestaat New York uit vijf stadsdistricten, die vervolgens uit verschillende wijken bestaan. De stadsdistricten van New York zijn The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island en Manhattan maar worden soms onterecht als wijken van New York bestempeld.

Manhattan

Manhattan is – net als Staten Island – een eiland en wordt omgeven door de Hudson River, de East River en de Harlem River. Het is het meest bekende district van New York en staat bekend om de beelden die je ziet als je aan New York denkt: torenhoge wolkenkrabbers, de typische gele taxi’s, Central Park en de Empire State Building. Omdat de meeste bezienswaardigheden van New York hier te vinden zijn, strijken de meeste toeristen hier neer wat je ook terugziet in het hotelaanbod, dat hier enorm groot is.

Brooklyn

Hoewel het logisch is dat het gros van het toerisme afgaat op Manhattan, is het zonde als je helemaal niks van Brooklyn meekrijgt. Om in Brooklyn te komen moet je de Manhattan Bridge of Brooklyn Bridge oversteken en laat dat nou helemaal geen straf zijn. Je kunt ervoor kiezen om hiervoor de metro te pakken die via de Manhattan Bridge rijdt, al raden wij aan om al wandelend of fietsend de oversteek te maken. Zo krijg je veel meer van de brug mee en kijk je tegelijkertijd uit op de indrukwekkende skyline van Manhattan. Wanneer je dit per gehuurde fiets doet, heb je ook meteen een vervoersmiddel waarmee je jezelf door Brooklyn kunt verplaatsen.

Staten Island

Staten Island is net als Manhattan een eiland en je komt hier door de gratis ferry vanuit Manhattan te nemen. Veel toeristen doen dit al, omdat de boot je met deze route langs het Vrijheidsbeeld vaart. Je kunt tijdens deze overtocht dus goed foto’s maken en het beeld met eigen ogen aanschouwen. De meeste mensen kiezen ervoor om na de overtocht direct de ferry weer terug te nemen omdat ze denken dat er op Staten Island niets is om te doen.

Queens

Queens in New York is een van de vijf stadsdelen (boroughs) van New York City. Het bestaat uit onder andere Long Island City, Astoria en Flushing. Queens ligt ten oosten van Manhattan en onder Brooklyn. In Queens wonen ruim 2.3 miljoen mensen, het is daarmee qua bevolking het twee na grootste stadsdeel van New York City. Er zijn meerdere plekken de moeite waard om te bezoeken. En sportliefhebbers mogen deze wijk zeker niet overslaan!

The Bronx

The Bronx is het stadsdeel met de meest beruchte reputatie. Veel mensen denken dat het te gevaarlijk is om te bezoeken. Gelukkig is dit gebied de laatste jaren sterk in opkomst, al blijft het afhangen van waar je naartoe gaat natuurlijk. De meest bekende plek in The Bronx die nog relatief vaak bezocht wordt is het Yankee Stadium, het honkbalstadion van de New York Yankees. Dit stadion ligt helemaal aan het begin van het stadsdeel en is per metro vanuit Manhattan rechtstreeks te bereiken.

You might also like