info@reisguide.nl

Deze plaatsen is Kefalonia rijk: 10x hier kun je overnachten

Het Griekse eiland Kefalonia mag dan ietwat onbekend zijn, het doet zeker niet ten onder aan de andere Ionische eilanden. Het eiland wordt ook wel aangeduid als Kefallinia, Kefallonia, Cephallenia en Cephallonia en ligt ten noorden van Zakynthos en ten zuiden van Lefkas. Het is het grootste Ionische eiland en er zijn dan ook vele plaatsen op Kefalonia waar je kunt verblijven. Wij vertellen je meer over deze verschillende plaatsen zodat je een beter beeld krijgt van het eiland en voor jezelf kunt nagaan welke plaats je het meeste trekt. Kalo taxidi! (goede reis)

 

1. Lassi

Lassi is de grootste en drukste badplaats op Kefalonia en ligt dichtbij de hoofdstad Argostoli, op zo’n 15 minuten rijden van het vliegveld. In principe beidt deze plaats alles voor een onbezorgde vakantie. Zo is deze plaats op Kefalonia verschillende stranden rijk en barst de hoofdstraat van de vele restaurantjes. Overdreven toeristisch is het er overigens niet; je kunt er heerlijk eten en er hangt een gemoedelijke sfeer. De ligging van Lassi maakt het ook een populaire bestemming. In zo’n 20 minuten loop je namelijk naar de hoofdstad Argostoli. Ook hier zijn talloze restaurants te vinden, kun je struinen door de winkelstraat Lithostroto of pak je de ferry naar het schiereiland Paliki.

2. Skala

Skala ligt in het uiterste zuidoosten van het eiland en is na Lassi de drukste plaats van Kefalonia. Het kent een gezellig centrum met restaurants en winkeltjes, dat middels een weg en duinen gescheiden is van het strand. Dit strand is overigens lang, breed en loopt er geleidelijk af en is daarmee erg kindvriendelijk. Ook de speeltuin bij het strand maakt deze plaats geliefd voor ouders met kinderen. Hoewel Skala zelf niet erg groot is, kun je per auto op je gemak de omgeving gaan verkennen.

 

3. Fiskardo

Fiskardo is niet perse een grote plaats op Kefalonia maar kan wellicht beter als pittoresk vissersdorpje worden omschreven. Overal waar je kijkt zie je gekleurde, traditionele Venetiaanse gebouwen die zorgen voor een Griekse sfeer. Het is overigens vrij uniek dat dit Fiskardo nog in zijn oorspronkelijke staat overeind staat. In 1953 is er namelijk een zware aardbeving geweest die Griekenland trof waarna vrijwel alle gebouwen op Kefalonia opnieuw opgebouwd moesten worden. Fiskardo bleef echter bespaard en dus kun je vandaag de dag genieten van het unieke aanzicht dat in tact is gebleven. Fiskardo kent een autovrij centrum en een gezellige haven. Direct langs deze kades vind je alle restaurants met terrassen vanwaar je uitkijkt op de verschillende motor- en zeilboten. Behalve restaurants zitten er vele toeristische winkeltjes. Stranden vind je in Fiskardo zelf niet, hiervoor zul je net buiten de badplaats moeten zijn.

 

4. Agia Efimia

Agia Efimia is een havenplaatsje gelegen in het noordwesten van Kefalonia. Dit kleine vissersdorpje heeft een kleine boulevard met verschillende restaurantjes. Het is een erg kleine plaats op Kefalonia maar dient dankzij de ligging nabij de Drogarati grotten, het Melissani meer en Myrtos Beach als centrale uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen.

De boulevard van Agia Efimia is klein en gemoedelijk

5. Lixouri

Wat velen niet weten, is dat Kefalonia behalve het hoofdeiland ook nog een schiereiland rijk is. Dit schiereiland heet Paliki en is met een kleine punt aan de rest van Kefalonia verbonden. Paliki is per auto te bereiken, waarvoor je de hele baai rond moet rijden. Een alternatief is de ferryboot, die tussen Argostoli en Lixouri vaart. Lixouri is ook meteen de belangrijkste badplaats van het schiereiland. In zo’n 25 minuten word je naar de overkant gebracht. Lixouri zelf is een gezellig stadje met een groot centraal plein waaraan verschillende restaurantjes en winkeltjes zitten. Omdat de winkelstraat autovrij is, kun je hier heerlijk op je gemak rondstruinen terwijl je alle indrukken op je laat afkomen.

6. Assos

Het pittoreske dorpje Assos is al vanuit de wijde omgeving te zien. Dit komt doordat Assos zelf op een vrij smal stukje ligt waaraan een schiereiland is verbonden. Op dit schiereiland staat een Venetiaans kasteel dat te bezoeken is. Vanaf dit kasteel heb je een prachtig uitzicht op de baai waar vissersbootjes in het water dobberen. In het haventje zelf is een klein kiezelstrand en vind je enkele restaurantjes.

 

Het fotogenieke dorpje Assos is vanaf grote afstand al te zien

7. Svoronata

Svoronata ligt in het zuiden van Kefalonia op slechts 2 kilometer afstand van het vliegveld. Het is een klein Grieks dorpje met traditionele huisjes en smalle straatjes. Groot is het er niet, gemoedelijk en sfeervol wel. Omdat Svoronata tot het Livatuos gebied behoort – een van de mooiste gebieden van Kefalonia – kunnen vooral wandel- en fietsliefhebbers hun hart hier ophalen.

8. Sami

Sami ligt op circa 23 kilometer van de hoofstad Argostoli en is van origine een havenplaats op Kefalonia. Vanuit hier vertrekken verschillende veerboten naar omliggende eilanden als Ithaka en Lefkas. De haven is een levendige plek waar veel gebeurt. Behalve de veerboten die continu aanmeren en weer vertrekken vind je ook talloze winkels en restaurants. Plof neer op een van de terrasjes en geniet van een verkoelend drankje. Honger gekregen? Schuif dan aan bij een van de restaurants om te genieten van de meest verse vis. De ligging nabij het meer van Melissani, de Drogarati grot en het plaatsje Agia Efimia maakt Sami een goede uitvalsbasis voor je vakantie op Kefalonia.

 

9. Lourdata

Lourdata is een kleine, vrij rustige plaats op Kefalonia. Het plaatsje ligt in de baai van Lourdas en dit is ook meteen de reden dat deze twee plaatsen vaak in een adem worden genoemd. Het leuke aan Lourdata is dat het, ondanks dat het klein is, wel een veelzijdige bestemming is.

Zo ligt het bijvoorbeeld nabij het Nationaal Park Mount Ainos, waar je de bergen Ainos en Roudi kunt aanschouwen. De berg Ainos is met een top van 1628 meter zelfs het hoogste van de Ionische eilanden. In het park kom je behalve de Abies cephalonica ook veel unieke plantsoorten tegen die nergens anders groeien.

10. Poros

Poros, niet te verwarren met het Griekse eiland Poros, ligt in het zuidoosten van Kefalonia. Het is de perfecte plaats op Kefalonia om het zuiden van het eiland verder te gaan verkennen. Vanuit deze havenplaats zijn er verschillende verbindingen per boot naar bijvoorbeeld het vaste land van Griekenland of buureiland Zakynthos. 

Maar er is meer. Zo ligt de berg Atros op zo’n 5 kilometer afstand, waar je het Panagiatis Atrou klooster vindt. Dit is het oudste klooster van het eiland en vanaf hier kun je ook goed zien hoe het dorp aan de voet van de bergen Rachni en Atros ligt. Maar ook wanneer je meer voldoening haalt uit een dag strand zit je in de omgeving van Poros goed. Er liggen namelijk verschillende fraaie stranden in de buurt, zoals Ragia Beach en Limenia Beach.

 

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Griekenland deals van Sunweb

Voordelige autohuur

Goed voorbereid op reis naar Griekenland

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen