vakantiebestemmingen-kerst

De leukste vakantiebestemmingen voor de kerst

Wil je erop uit tijdens of rond de kerstperiode maar weet je niet nog zo goed waarheen? Of je nu toe bent aan een korte stedentrip of strandvakantie, een tripje naar het buitenland is wat ons betreft altijd een goed idee. Om je te inspireren hebben we de leukste vakantiebestemmingen voor kerst voor je op een rij gezet, in zowel binnen als buiten Europa.

1. Londen

Londen is een van de populairste vakantiebestemmingen voor kerst en wij snappen wel waarom. Engelsen zijn nu eenmaal dol op kerst en dus wordt de stad al in november volledig ondergedompeld in kerstsferen. Overal waar je kijkt zie je lichtjes sprankelen en zijn etalages volledig ingericht op de kerstperiode. Wat je rond de kerstperiode in Londen kunt doen? Genoeg! Op Trafalgar Square wordt jaarlijks een 20 meter hoge kerstboom vol met lichtjes geplaatst. Op dit plein vinden dagelijks activiteiten plaats en wordt er door een koor kerstliedjes gezongen.

Verder mag een bezoek aan Hyde Park niet ontbreken, dat tijdens de kerstperiode wordt omgetoverd tot Winter Wonderland. Bestaande uit een kermis, kerstmarkt, ijsbaan en reuzenrad ben je hier wel wat uren zoet.

2. Berlijn

Kerst in Duitsland wordt – geheel terecht – steevast geassocieerd met een bezoek aan de kerstmarkt. Alleen in Berlijn al kun je vanaf eind november terecht bij meer dan 20 kerstmarkten, verspreid over de hele stad. De kerstmarkt op het plein Gendarmenmarkt wordt volgens velen als mooiste bestempeld. Behalve het bezoeken van een of meerdere kerstmarkten is Berlijn tijdens kerst uberhaupt een heerlijke stad om doorheen te slenteren. Neem bijvoorbeeld de bekendste straat van Berlijn, Unter den Linden waar je vanaf de Brandenburger Tor tot Alexanderplatz wandelt en onderweg op vele bezienswaardigheden stuit. Het is er prachtig verlicht en je waant je dan ook even in een andere wereld wanneer je hier op je gemak doorheen slentert.

3. Rome

Rome is misschien niet de eerste vakantiebestemming voor de kerst waar je aan denkt. De stad wordt vooral in de lente en zomer bezocht. Echter is kerst juist een hele leuke tijd om het grootste openluchtmuseum ter wereld te bezoeken. Kerst wordt hier vooral vanuit het geloof gevierd en dus zie je vooral religieuze parades, kerststallen en koren dan enkel de moderne kerstversieringen die je in andere steden gewend bent. Ga in ieder geval naar het Piazza Navona plein, want rondom de bekende vierstromenfontein vind je hier de grootste en meest populaire kerstmarkt van Rome.

Ook een bezoek aan een van de vele kerststallen in de stad mag niet ontbreken wanneer je met kerst in Rome bent. De mooiste is overigens niet in een kerk of op een van de grote pleinen maar is in handen van de AMA, de vuilnisdienst van Rome.

De zogeheten netturbini, die je door de hele stad ziet lopen met hun bezems en schoonmaakwagentjes, beheren een prachtige kerststal die te aanschouwen is in het depot van de AMA, dat gevestigd is aan de Via dei Cavalleggeri 5, vlakbij het Sint Pietersplein.

4. Praag

Praag is het hele jaar door te bezoeken en hoewel het er in de decembermaand flink koud kan zijn is de stad erg sfeervol en gezellig gedurende de kerstperiode. In Praag pakken ze erg uit wat betreft kerstmarkten; er zijn er tientallen verspreid over de hele stad. De grootste en meest bekende vind je op het oude stadsplein. Ook op het Wenceslasplein is een grote kerstmarkt te vinden. Houd er overigens rekening mee dat behalve de grootte de markten niet heel erg verschillen; ze hebben allemaal dezelfde soort kraampjes en verkopen dezelfde spullen.

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming voor de kerst en heb je de tijd en het geld om buiten Europa op vakantie te gaan? Overweeg dan eens een van de onderstaande bestemmingen.

5. New York

Hoewel een normale trip naar New York al op menig bucketlist staat, is het bezoeken van deze stad tijdens de kerstperiode extra speciaal. In principe wordt het feestseizoen na Thanksgiving (eind november) afgetrapt. Etalages worden in kerstsferen omgedoopt en alles in de stad wordt vrolijk versierd.

Kerst in New York betekent in ieder geval een bezoek brengen aan Rockefeller Center. Ja het is hier druk, maar dit is wat ons betreft eigenlijk wel echt een must wanneer je rondom de kerstperiode in New York bent. Op deze sprookjesachtige plek staat de wereldberoemde kerstboom en bijbehorende schaatsbaan. Begin december worden de lichtjes in de kerstboom verlicht, waar een heuse Lightning Ceremony voor wordt uitgetrokken dat zelfs op televisie door miljoenen Amerikanen wordt gevolgd. Tweede Kerstdag wordt in Amerika niet gevierd maar staat wel in het teken van de start van een enorme uitverkoop. Vanaf dan scoor je de meest uiteenlopende spullen tegen de hoogste kortingen. Wat ons betreft is New York een van de leukste vakantiebestemmingen voor de kerst.

6. Dubai

Liever een zonnige kerst dan eentje met sneeuw? Overweeg dan eens Dubai als vakantiebestemmingen voor de kerst. De temperaturen zijn er dan erg aangenaam, in tegenstelling tot de extreme hete zomermaanden. Natuurlijk wordt kerst hier niet daadwerkelijk gevierd maar Dubai staat wel degelijk in het teken van het feestseizoen en dus stuit je vooralsnog op kerstbomen, versieringen en winterse taferelen. Vooral in hotels en de grote winkelcentra wordt er veel aandacht aan besteed.

7. Curacao

Vier je kerst het liefst in tropische temperaturen? Curacao is een erg populaire vakantiebestemming tijdens de kerst. Hoewel het er erg populair is gedurende de kerst, zijn er gelukkig ook nog zat rustige stranden op Curacao te vinden. Twijfel je nog tussen de verschillende Caribische eilanden? Lees dan ook zeker even wat de grootste verschillen tussen Aruba, Bonaire en Curacao.

8. Miami

Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 24 graden is Miami een heerlijke vakantiebestemming voor de kerst wanneer je de feestdagen wilt doorbrengen in de zon. Houd er overigens wel rekening mee dat Miami een zeer populaire bestemming is in deze periode, waardoor de prijzen een stuk hoger liggen dan andere maanden.

You might also like