Op vakantie naar Cartagena in Colombia: wat kun je er doen?

Cartagena in Colombia is hot. Gelegen aan de Caribische kust wint deze havenstad steeds meer aan populariteit. Het kleurrijke centrum, de rijke historie en talloze straatjes en steegjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren maken het een geliefde stad om te bezoeken. Of je nu het nu als losstaande bestemming bezoekt of een rondreis maakt; wij vertellen je wat er zoal in Cartagena in Colombia te doen is.

1. Bezoek het historische centrum

Het historische centrum van Cartagena is de belangrijkste drijfveer voor toeristen om de stad te bezoeken. De stad werd in de 16e eeuw door Spanjaarden omgevormd tot belangrijke havenstad. Tegenwoordig is het een bruisende stad waar de koloniale invloeden nog steeds zichtbaar zijn Ook is de historische architectuur goed bewaard gebleven. Niet voor niets wordt het oude centrum zelfs openluchtmuseum genoemd en prijkt de ommuurde binnenstad zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst.

2. Slenter door de verschillende wijken van Cartagena

Het leuke aan Cartagena is dat je kunt slenteren door de verschillende wijken die de stad rijk is. Het centrum, dat zich achter de oude stadsmuren schuil houdt, is te verdelen in Old Town en La Ciudad Vieja (ook wel San Diego). Net buiten het oude centrum, vind je de wijk Getsemani.

Deze authentieke wijk barst van de streetart en kent veel leuke pleintjes, bars en restaurantjes. Een bruisende plek waar je je zowel ’s avonds als overdag goed kunt vermaken.

Streetart in Cartagena

Tot slot kun je koers zetten naar Bocagrande, een opkomende maar moderne wijk aan het strand. Je vindt hier, in tegenstelling tot de oude binnenstad, veel resorts en hoogbouw.

3. Bezoek het San Felipe de Barajas kasteel

Net buiten het historische hart van Cartagena in Colombia, op de San Lázaro heuvel, staat Castillo San Felipe de Barajas. Een logische plek voor een kasteel, gezien men vroeger vanuit hier zowel het land als de zee in de gaten kon houden. Inmiddels dient het kasteel niet meer ter verdediging maar kun je het imposante bouwwerk wel nog steeds bezoeken. Onder het fort lopen ondergrondse tunnels waar je tevens doorheen kunt dwalen.

4. Kijk je ogen uit op een van de kleurrijke pleinen

Cartagena is verschillende kleurrijke pleinen rijk, waarvan Plaza Bolivar als mooiste en meest belangrijke wordt beschouwd. Het plein ligt in het hart van het historische centrum en wordt omgeven door koloniale gebouwen. Het standbeeld van Simón Bolívar prijkt als centraal middelpunt op het plein. Behalve Plaza Bolivar is een bezoek aan Plaza Santa Domingo ook de moeite waard.

5. Beklim moddervulkaan Totumo

Heb je wel zin in wat avontuur? Breng dan een bezoek aan Totumo. Totumo is een moddervulkaan gelegen net buiten Cartagena. Na het beklimmen van een heuvel daal je af en beland je in een dik, warm modderbad. Na afloop kun je jezelf wassen in het aangrenzende meer.

6. Kom tot rust op een van de stranden

Omdat de temperaturen in Cartagena in Colombia aardig kunnen oplopen is het opzoeken van wat verkoeling geen overbodige luxe. Dit kan op een van de stranden in en rondom Cartagena. Volgens velen behoort Playa Blanca, gelegen op Isla Barú en onderdeel van de Islas de Rosario, tot een van de mooiste stranden van de omgeving.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen