beste-cheesecake-new-york

Smullen maar: bij deze 6 spots eet je de beste cheesecake van New York

Hoewel de oorsprong van cheesecake verschillende verhalen kent, luidt de naam van de traditionele variant van dit overheerlijke tussendoortje of dessert niet voor niets New York Cheesecake. De taart wordt anno 2018 op vele manieren bereid, waarbij de New Yorkse als standaard wordt gezien. Ben je in New York en heb je zin in deze legendarische roomkaastaart? Zorg dan dat je ‘m op een van onderstaande adressen eet.


1. Junior’s

Junior’s is een waar begrip in cheesecake land en dat proef je. Al sinds 1950 kun je terecht om hier te genieten van een van de tientallen soorten cheesecake die de kaart rijk is. Het recept is in al die jaren onveranderd gebleven, dan moét het wel goed zijn, niet waar?
https://www.juniorscheesecake.com


2. Eileen’s Special Cheesecake

Waar menigeen zweert bij de cheesecake van Junior’s, behoort Eileen’s Special Cheesecake ook zeker tot de favoriet van velen. Het verhaal achter Eileen’s Special Cheesecake is bijzonder. Nadat ze in een restaurant cheesecake at en aan de eigenaar vertelde dat de cheesecake van haar moeder toch echt de enigste was die ze lekker echt lekker vond, restte haar maar 1 taak: zelf starten.
https://www.eileenscheesecake.com/


3. Veniero’s Pastry

Waar Junior’s en Eileen’s uit gaan van het Amerikaanse recept voor cheesecake, wordt bij Veniero’s Pastry de Italiaanse variant aangehouden. Zeker niet minder lekker, absoluut het proeven waard.
http://venierosnewyork.com


4. The Cheesecake Factory

The Cheesecake Factory is een begrip in Amerika en deze naam mag dan ook niet ontbreken in het lijstje van beste cheesecakes van New York. Hoewel je hem in het hele land kunt eten, telt de stad New York zelf ook genoeg vestigingen.


5. Billy’s Bakery

Billy’s Bakery bestaat nog niet zo lang als de andere genoemde zaken, maar is net zo goed de moeite waard. Hier verkopen twee vrienden, die elkaar van school kennen, heerlijke kleine cheesecakejes en ander lekkers. Ze bestaan sinds 2003, maar de sfeer van de winkels doet denken aan de 40’s.


6. Ferrara Bakery & Cafe

Ferrara Bakery & Cafe is de perfecte spot om een stuk cheesecake te scoren. De lange rij die er meestal staat moet je hiervoor wel voor lief nemen maar er is een ontzettend uitgebreide keuze aan zoetigheid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *