Snacken maar: hier eet je de beste friet van Amsterdam

Op zo’n beetje elke hoek van de straat in Amsterdam kun je wel een patatje scoren maar welke plekken springen er nu echt uit? Een heel vervelend onderzoek was dit in ieder geval niet. Met alle liefde zijn we Amsterdam doorgecrosst met deze 5 plekken voor de beste friet van Amsterdam als resultaat.

1. Manneken Pis

Behalve de Amsterdammes zelf, weet ook menig toerist Manneken Pis maar al te goed te vinden. Maar laat je niet afschrikken door de lange rij waar je vaak op stuit, want die loopt gelukkig aardig snel door.
Adres: Damrak 41Website

2. Friterie Par Hasard

Bij Par Hasard weten ze maar al te goed hoe je de lekkerste huisgemaakte frites moet maken. Tel daar de snacks van Holtkamp bij op en je snapt wel waarom dit een van onze favoriete adresjes is voor frituur. De friterie loopt trouwens door in een cafe-restaurant, dus wanneer je zin hebt om een keer wat uitgebreider te eten maar wel wilt genieten van een goede portie friet ben je hier aan het juiste adres.
Adres: Ceintuurbaan 113-115Website

3. Friteshuis Vleminckx

Friteshuis Vleminckx is al jaar en dag een begrip in Amsterdam. Niet alleen vanwege de beste friet van Amsterdam maar vooral – en misschien ook nog wel meer – door de uitgebreide selectie aan sausen waar je hier uit te kiezen hebt, namelijk maar liefst 25 soorten.
Adres: Voetboogstraat 33Website

4. Frietsteeg

Gevestigd in een klein maar knus huisje aan het water kun je bij de Frietsteeg in Amsterdam Zuid neerstrijken voor een portie handgesneden friet. In de zomer is het hier helemaal feest, want dan kun je plaatsnemen op het terras en smikkel je je vette hap lekker op in de zon.
Adres: Stadionkade 73A – Website

5. Pont Neuf

Je fiets er eigenlijk zo voorbij, de kiosk van Pont Neuf bij de halte van de Buikslotermeer pont. Zonde, want hier wordt elke dag de lekkerste biologische friet van Amsterdam gebakken. Volgende keer weet je dus wat je te doen staat als je de pont net aan hebt gemist.
Adres: Buiksloterweg 5B – Website

No Comments Yet

Comments are closed