japanners-amsterdam

8x beste Japanners van Amsterdam

Onze favoriete keuken? Dat is met afstand de Japanse. Waar je op zo’n beetje elke hoek van de straat tegenwoordig stuit op een restaurant waar je Japans kunt afhalen, is het best een beetje zoeken welke adresjes dan ook daadwerkelijk goed zijn. Geen bekende ketens, all you can eat taferelen of hele luxe adresjes (hallo Okura en Izakaya) maar gewoon kwalitatief goed eten bij deze traditionele Japanners in Amsterdam.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

1. Akitsu

Op de Rozengracht, vlakbij de brandweerkazerne, stuit je op Akitsu. Een Japanner waar ze al sinds 1989 alles weten van de Japanse keuken. Als je het van buitenaf ziet zou je er zo voorbij lopen maar is dat niet uiteindelijk altijd met de beste adresjes? Echt de moeite waard om eens plaats te nemen.
Adres: Rozengracht 228-230

2. Otaru

Ietwat verstopt op de hoek van de Frans Halsstraat en de Stadshouderskade in de Pijp – je zou er zo langsfietsen – zit Otaru. Een van de beste Japanners van Amsterdam als je het ons vraagt. Voor de sfeer of inrichting hoef je het niet perse te doen maar het eten smaakt hier echt onwijs goed.
Adres: Frans Halsstraat 2

3. EN

Waar Ryuji Ikemizu en Ken Osawa jarenlang bij Yamazato in het Okura werkten, zijn ze vervolgens met hun ervaring een eigen Japans restaurant gestart. Dezelfde kwaliteit maar dan meer betaalbaar. Of dat is gelukt? Oordeel zelf maar.
Adres: Dusartstraat 53h

4. Kagetsu

Kagetsu gaat al jaar en dag mee in de lijst van favoriete Japanners van Amsterdam en als je er een keer hebt gegeten, snap je wel waarom. Waar het in de Hartenstraat vooral draait om sushi, eet je in de Kastelenstraat ook de lekkerste traditionele Japanse gerechtjes. Vooral de bentoboxen zijn hier favoriet.
Adres: Hartenstraat 17 en Kastelenstraat 268

5. Tomo Sushi

Middenin hartje Amsterdam zit Tomo Sushi. Een traditioneel Japans restaurant waar je a la carte de lekkerste gerechtjes kunt eten. Neem plaats aan de sushibar of aan een tafel en geniet van de Japanse keuken.
Adres: Reguliersdwarsstraat 131

6. Umeno

Vlakbij het Stadionplein, ietwat verstopt, zit Umeno. Een van de oudste Japanners van Amsterdam. Een klein intiem adresje ingericht met de typische houten banken en tafels terwijl er op de achtergrond traditionele muziek klinkt. De bescheiden eigenaren zijn enorm gastvrij en zullen er alles aan doen om je een geslaagde avond te bieden.
Adres: Agamemnonstraat 27

7. Kaiko

Kijk vooral niet naar hoe het er uit ziet maar man wat is het eten hier goed. Ook qua prijskwaliteit verhouding klopt het hier helemaal en krijg je veel waar voor je geld. Niet voor niets zit deze toko altijd vol met Japanners.
Adres: Jekerstraat 114

8. Hakata Senpachi

Vvlakbij het Scheldeplein, tegenover de RAI, zit Hakata Senpachi. Hun specialiteit? Yakitori’s gegrild op de houtskool. Eenmaal geproefd wil je niet meer anders.
Adres: Wielingenstraat 16

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You might also like