Borrelen in de Pijp: 10x leuke adresjes

De Amsterdamse Pijp bruist van de leuke tentjes waar je terecht kunt voor een goede borrel. Of het nu een zwoele zomeravond is of je op een herfstachtige namiddag trek het in een lekker biertje; wij hebben de fijnste plekken om te borrelen in de Pijp voor je opgesomd. Proost!

1. Five Brothers Fat

We kenden ‘m al uit Haarlem maar ook in Amsterdam kun je tegenwoordig bij Five Brothers Fat terecht. Geïnspireerd door de Spaanse Champañaria in Barcelona kun je hier terecht voor de Can Paixano cava. Of voor een ander lekker drankje natuurlijk.

Adres: De Clercqstraat 56Website

2. Venster 33

Venster 33 zit in hartje Pijp en verwijst naar de canon verdeling van Amsterdam, waarvan de Pijp onder venster nummer 33 valt. Pluspunt is het buitenterras waardoor het hier ook op warme zomeravonden goed toeven is.

Adres: Eerste van der Helststraat 42Website

3. Brouwerij Troost

Trek in een lekker biertje? Zet dan koers richting Troost. In dit voormalige klooster wordt al het (prijswinnende!) bier zelf gebrouwen. Ook is het hier lekker groot, dus ook fijn als je met een wat grotere groep bent.

Adres: Cornelis Troostplein 21Website

4. Gambrinus

Bij eetcafe Gambrinus hangt altijd een goede sfeer. Een fijn plekje op de hoek van de Ferdinand Bol en de Rustenburgerstraat. Genoeg keuze uit bieren van de tap. Liever een flesje in de hand? Ook dan ben je hier aan het juiste adres.

Adres: Ferdinand Bolstraat 180 – Website

5. Glou Glou

Wijnliefhebbers opgelet: Glou Glou is waar je naartoe wil. Deze wijnbar, die ook als winkel dient, serveert enkel biologische wijnen zonder kunstmatige toevoegingen.

Adres: Tweede van der Helststraat 3Website

6. Paskamer

Paskamer is een gezellige wijnbar en daarmee een fijne plek om naartoe te gaan wanneer je wilt borrelen in de Pijp. De open keuken zorgt voor een gezellige sfeer en op het menu vind je talloze wijnen die per glas te bestellen zijn. Handig, als je lekker wilt proeven.

Adres: Lutmastraat 132Website

No Comments Yet

Comments are closed

over-reisguide
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland.