borrelen-de-pijp-amsterdam

Proost: 10x borrelen in de Pijp

Omdat het bijna weekend is, omdat het nog lang geen weekend is, omdat de zon schijnt… heb je een reden nodig om te borrelen? Wat ons betreft niet. In de Amsterdamse Pijp barst het van de tentjes waar je terecht kunt voor een lekker biertje of welverdiend glas wijn. Onze favoriete plekken om te borrelen in de Pijp? Die hebben we speciaal voor jou opgesomd. Cheers!

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

1. Five Brothers Fat

We kenden ‘m al uit Haarlem, maar sinds een paar jaar kun je ook gewoon in Amsterdam bij Five Brothers Fat terecht. Oke, officieel gezien zit hij net niet in de Pijp want daarvoor moet je even het water oversteken. Maar een vermelding in het rijtje van fijne plekken om te borrelen in de Pijp is hij wat ons betreft zeker waard.
Adres: Hobbemakade 64Website

2. Venster 33

Gelegen in hartje Pijp, vlakbij het altijd gezellige Gerard Douplein, zit Venster 33. Pluspunt is het buiten terras, waardoor het hier zomers in de zon goed toeven is. Genoeg keuze uit drankjes en hapjes om de hele avond zoet mee te zijn.
Adres: Eerste van der Helststraat 42Website

3. Brouwerij Troost

Trek in een lekker biertje? Bij Troost wordt al het bier zelf gebrouwen. Lekker ruim opgezet, waardoor dit ook een ideale plek is wanneer je met een wat grotere groep bent.
Adres: Cornelis Troostplein 21Website

4. Gambrinus

Bij Gambrinus is het altijd een gezellige bedoeling. De locatie van dit buurtcafe, op de hoek van de Ferdinand Bol en de Rustenburger straat, maakt dit een ideale plek om mensen te kijken. Tel daar een terras in de zon bij op en je begrijpt waarom het hier altijd druk is.
Adres: Ferdinand Bolstraat 180Website

5. Glouglou

Gek op wijn? Dan raden we je aan langs te hoppen bij Glouglou. Bij dit wijnbarretje worden enkel biologische wijnen geserveerd zonder kunstmatige toevoegingen. Goede kwaliteit zonder dat je er overdreven veel voor moet betalen. In de zomer neem je plaats op het terras in de zon en klaar ben je.
Adres: Tweede van der Helststraat 3Website

6. Paskamer

Ook bij Paskamer draait alles om wijn. Een leuke plek om naartoe te gaan wanneer je verschillende wijnsoorten wil proberen. Want met maar liefst 50 soorten (!) per glas op de kaart en deelbare gerechten zit je hier voorlopig wel goed.
Adres: Lutmastraat 132Website

7. VOLT

Een mix tussen een eetcafe en een echt restaurant is hoe VOLT het beste omschreven kan worden. Tegenover Gambrinus ligt deze fijne plek wanneer je wilt borrelen in de Pijp. Gezellige mensen, een fijne kaart en gewoon goed eten.
Adres: Ferdinand Bolstraat 178Website

8. Boca’s Park

Aan het Sarphatipark zit Boca’s Park. Het concept is simpel: overdag vind je talloze boca’s (kleine broodjes) en later op de middag en in de avond komen daar de lekkerste borrelplateaus bij. Maak een keuze uit vlees, vega, kaas of een mix en deel deze lekkernijen met je gezelschap. Ideaal wanneer je met een groep bent.
Adres: Sarphatipark 4Website

9. De Wijnbar

Wist je dat De Wijnbar in de Pijp de eerste van de stad was? Nog steeds staan vooral klassieke wijnen met bijpassende gerechten hier centraal. Geen ingewikkeld of hip gedoe maar gewoon goed eten en drinken.
Adres: Eerste van der Helststraat 50Website

10. De Tulp

We sluiten ‘m af met De Tulp. Hoewel de naam je misschien aan een oer Hollandse toko doet denken, is juist het tegenovergestelde het geval. Denk aan veel planten en groen en met het gebruik van felle kleuren zijn ze ook niet voorzichtig geweest. Een gezellige, drukke bedoeling met een terras waar de zon nog lange tijd schijnt.
Adres: Marie Heinekenplein 33Website

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

There are no posts to show right now.