Dit eetstraatje in Kuala Lumpur barst van de streetfood

Net als in andere Aziatische steden, vliegt de streetfood je in Kuala Lumpur om de oren. Wandelend over straat wordt je reukvermogen continu getriggerd. Hoewel je op talloze hoeken van de straat in deze metropool terecht kunt, is er een eetstraatje in Kuala Lumpur die eruit springt. Welke dit is en waarom je hier zou moeten eten? Lees gauw verder.

Op zoek naar de beste deals voor Maleisie? Tips van Reisguide:
>>
Vliegtickets: KLM 
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com

 

Het meest bekende eetstraatje in Kuala Lumpur is Jalan Alor. Deze straat ligt in het altijd drukke Bukit Bintang en is de bekendste plek in Kuala Lumpur om streetfood te nuttigen.

Jalan Alor is een circa 200 meter lange straat met aan beide kanten eettentjes vol met streetfood. Je kunt er vooral terecht voor vlees- en visgerechten maar ook voor vers fruit en sapjes ben je hier aan het juiste adres. Gerechten worden hier veelal gedeeld en de keuze is enorm. Ons advies is daarom ook om zoveel mogelijk verschillende tentjes en gerechten uit te proberen. Hoewel Jalan Alor steeds toeristischer wordt en de prijzen ook langzaamaan worden opgevoerd, betaal je vooralsnog vrij weinig voor een uitgebreide maaltijd.

Praktische informatie Maleisie
Vliegduur: Circa 12 uur
Luchthaven: Kuala Lumpur International Airport (KUL)
Valuta: Maleisische Ringgit
Tijdzone: 6 uur (zomertijd) of 7 uur (wintertijd) later dan in Nederland
Vliegtickets: KLM 
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Accommodaties: Booking.com

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.