eten-in-rome

Lekker eten in Rome: tips voor ontbijt, lunch en diner

Rome barst van de restaurants. Tijdens je bezoek aan de hoofdstad van Italië kom je waarschijnlijk dagen te kort, om alle bekende gerechten uit de Italiaanse keuken minstens een keer te eten. Daarbij is het aanbod aan restaurants ook nog eens enorm, waardoor het lastig kan zijn om te beslissen waar je dan precies moet eten. Wij hebben een aantal restaurants opgesomd waar je kunt eten in Rome. Buon appetito!

Ontbijt en lunch

1. Barnum café
Barnum café is een klein restaurantje verstopt in een smal straatje. Je drinkt hier goede koffie onder het genot van versgebakken lekkernijen.
Adres: Via del Pellegrino 87, Rome – Website

2. Ginger Sapori e Salute
Zorg dat je minstens een keer je dag start bij Ginger Sapori e Salute. Middenin de oude binnenstad vind je dit adresje. Het restaurant is lekker strak en modern ingericht en serveert daarnaast erg lekkere ontbijtjes. Denk aan pancakes, yoghurt, eigerechten en meer.
Adres: Via Borgognona 43-46 Website

3. Bar La Licata
Vroege vogels kunnen al vanaf 05:30 terecht voor een ontbijtje bij Bar La Licata. Een typisch Italiaans barretje vlakbij het Colosseum. Zoete lekkernijen, broodjes en verse sapjes.
Adres: Via dei Serpenti, 165 Website

4. Coromandel
Pancakes, ei, panini’s, omelettes… letterlijk alles bij Coromandel is om je vingers bij af te likken. Een heerlijk adresje voor een ontbijt of lunch. Extra pluspunt: je vindt Coromandel bij Piazza Navona om de hoek.
Adres: Via di Monte Giordano, 60/61 – Website

5. Pasticceria Regoli
Het ligt er natuurlijk een beetje aan met wat je het liefste ontbijt maar bij deze patisserie kun je terecht voor de lekkerste dolci. Probeer ook zeker een keer een typisch Romeinse Maritozzo, een zoet broodje gevuld met slagroom.
Adres: Via dello Statuto, 60 – Website

Diner

1. Il Tamburello di Pulcinella
Niet de beste locatie of het mooiste interieur, wel onwijs goed eten. Il Tamburello di Pulcinella is een klein restaurant (zeker even reserveren dus!) dat door een familie wordt gerund. Ze zijn uiterst vriendelijk en adviseren je graag wat betreft de gerechten op de kaart.
Adres: Via Pasquale Fiore, 23

2. VIVA
Goede locatie, mooi interieur en een fijne sfeer. Bij VIVA klopt het helemaal. Je vindt hier veelal vis maar ook enkele vleesgerechten terug op de kaart. Na het diner kun je hier lekker blijven hangen, want je kunt er ook onwijs lekkere cocktails drinken.
Adres: Via Sicilia 47 – Website

3. Aqualunae Bistrot
Voor een culinaire beleving moet je bij Aqualunae Bistrot zijn. Traditionele Italiaanse gerechten, maar dan net even wat anders.
Adres: Piazza dei Quiriti, 20 – Website

4. Tonnarello
Lekker eten doe je bij Tonnarello in de volkswijk Trastevere. Geen ingewikkeld gedoe maar gewoon een gezellig restaurant met lekker eten, vriendelijke bediening en een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Adres: Via della Paglia 1 – Website

6. Pizzeria Da Baffetto
Pizzeria Da Baffetto serveert volgens velen de beste pizza van Rome. Dun, krokant en vol smaak. In de rij staan voor een plekje hoort er wel bij, je kan aan tafel komen bij onbekenden en het persoon is hoe zeg je dat… niet altijd even vriendelijk. Voor goede pizza een absolute aanrader maar voor gezellig sfeervol tafelen kun je beter even doorlopen.
Adres: Via del Governo Vecchio, 114 Website

7. Caffe Propaganda
Bij dit Franse bistro stijl cafe vind je overheerlijke Italiaanse gerechten op de kaart. Verder worden ze geroemd om hun cocktails. Leuk om dus wat langer te blijven tafelen.
Adres: Via Claudia, 15 – Website

8. Broccoletti
Dit kleine maar sfeervolle restaurant (reserveren!) serveert lekkere huisgemaakte Italiaanse gerechten. Geen uitgebreide kaart, wel enorm goed eten en lekkere wijnen.
Adres: Via Urbana 104 – Website

You might also like