italiaanse-restaurants-amsterdam

Smullen maar: 5 tips voor Italiaanse restaurants in Amsterdam

Je struikelt er nog net niet over; Italiaanse restaurants in Amsterdam. Op zo’n beetje elke hoek van de straat prijkt er wel een, van simpel en eenvoudig tot luxe waar je uitgebreid kunt dineren. Wij zetten de lekkerste, beste en hopelijk ietwat minder bekende Italiaanse restaurants van Amsterdam voor je op een rijtje. Buon Appetito! 

1. Casa Sabatelli

Casa Sabatelli zit sinds een paar jaar op de Kinkerstraat en is opgericht door een ras Italiaan die vond dat er nergens in Amsterdam goede pasta gegeten kon worden en besloot daarom zelf een restaurant te openen. Zo gezegd zo gedaan en dus eet je hier vandaag de dag in dit knusse restaurant de lekkerste pasta’s.
Adres: Kinkerstraat 230H, Amsterdam 

2. Pianeta Terra

Voor wie wat anders wilt dan een klassieke Italiaan is daar Pianeta Terra. Italiaans slowfood is namelijk waar het hier om draait en dus eet je hier niet je standaard pasta zoals die elders wel op de kaart staat. Zie het echt als haute cuisine en een bijzonder avondje uit dan even snel wat naar binnen werken. Behalve a la carte kun je hier ook gaan voor menu arrangementen, variërend van 3 tot 7 gangen.
Adres: Beulingstraat 7 Website

3. Incanto

In hartje centrum Italiaans eten zonder dat je in een fout tentje een pizza van een paar euro naar binnen werkt? Zet dan koers richting Incanto. Een klassieke Italiaan waar alles klopt. Geen ingewikkeld gedoe maar gewoon goed en lekker eten.
Adres: Amstel 2Website

4. Di Bruno

In hartje Oud Zuid vind je Di Bruno. Liefhebbers van Italiaans eten zouden hier minstens 1 keer moeten eten. Bij dit klassiek Italiaanse restaurant klopt alles. Het eten is onwijs goed, de kaart bevat precies genoeg gerechten en het personeel is erg vriendelijk. Bij slechts 1 bezoek blijft het wat ons betreft zeker niet.
Adres: Willemsparkweg 155Website

5. La Fiorita

Geen pizza’s die hier het menu domineren maar klassieke Italiaanse gerechten. De kaart wisselt dagelijks (!) en dus is het hier altijd een verrassing wat je krijgt voorgeschoteld maar dat het goed smaakt is in ieder geval een feit. En met de wijn zit het hier ook wel goed; de wijnkaart beslaat maar liefst 10 pagina’s.
Adres: Tweede Tuindwarsstraat 12 HWebsite