lunchen-in-barcelona

Lekker lunchen in Barcelona: 5 tips

Lekker eten en de stad Barcelona gaan hand in hand samen. Wil je de paella, tapas en andere Spaanse lekkernijen even laten voor wat het is? Dat kan! De stad bruist van de hippe hotspots waar je uitgebreid kunt brunchen of lunchen. Wij delen 10 tips om lekker uitgebreid te gaan lunchen in Barcelona. Zo hoef jij alleen nog maar je vliegticket of pakketreis te boeken. Vamos!

 

1. Brunch & Cake

Bruch & Cake is niet voor niets uitermate populair. Deze hotspot heeft met de witte houten gevels en gezellige plekjes nabij het raam een uitgesproken look. Er hangt een huiselijke, knusse sfeer en ondanks het feit dat het er vaak druk is, is het absoluut de moeite waard om even te wachten voor je aan kunt schuiven.

De kaart is geïnspireerd op de internationale en Amerikaanse keuken en bevat de ultieme mix tussen zoet en hartig en aan alle gerechten geven ze een speciale twist. Heb je een keuze kunnen maken? De borden zijn zó mooi opgemaakt dat je het waarschijnlijk zonde vindt om op te eten.

 

2. Flax & Kale

Ben je op de healthy tour maar wil je wel lekker uitgebreid lunchen in Barcelona? Zet dan koers richting Flax & Kale. Het restaurant is ruim groots opgezet en op een hippe, moderne manier ingericht.

Flax & Kale is het eerste flexitarische restaurant van Barcelona waardoor vlees en vis op de kaart slechts bijzaak zijn. Alle gerechten zijn biologisch, een groot deel ook vegan. Het maakt niet uit wat je kiest, alle gerechten worden prachtig voor je opgemaakt. Heb je geen tijd voor een uitgebreide lunch maar wil je wel even opladen? Scoor dan een healthy juice bij Theresa’s juice bar die bij de entree van het restaurant zit.

 

3. Federal Cafe

Federal heeft twee vestigingen in de stad, namelijk in de gotische wijk en in San Antoni. Hier ga je heen als je eens lekker uitgebreid wilt ontbijten en/of lunchen. De vitrines barsten van de taarten, cakes en andere zoetigheid en het menu staat vol met brood, ei en healthy juices. Genoeg keuze dus.

 

4. Tropico

Je moet weten dat het er zit want anders loop je er waarschijnlijk zo voorbij: Tropico. Gelegen in de wijk Raval is dit een hip, modern ingericht restaurant gefocust op uitgebreid brunchen/lunchen. Met Tropico hadden de oprichters het doel om de keuken van de tropen te vertegenwoordigen en dat is gelukt!

De tropische invloeden zorgen voor een hippe, soms gewaagde kaart. Niet alledaagse gerechten, combinaties of ingrediënten worden hier gebruikt en dat maakt het lunchen hier extra leuk. Mindere avonturiers hoeven zich overigens niet te laten afschrikken; gerechten met ei, good old pancakes of yoghurt met homemade granola zijn ook vaak op de kaart te vinden. Je mag in ieder geval niet weggaan zonder een smoothie te hebben gedronken, want die zijn hier het allerlekkerste.

 

5. Alsur café

Of je nu komt voor een snelle lunch of dat je er wat langer wil blijven hangen, bij Alsur Café kan het allemaal. Er zijn drie vestigingen in de stad te vinden, namelijk in El Born, El Gòtic en l’Eixample. Hoewel de zondagsbrunch bekend staat als een van de beste in Barcelona, kun je hier ook voor ontbijt, tapas of andere snacks terecht.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like