afternoon-tea-amsterdam

Hier moet je zijn voor de beste afternoon tea in Amsterdam

Genieten van verse scones, sandwiches en zoete lekkernijen onder het genot van een goede kop thee? We hebben het natuurlijk over een afternoon tea. Deze traditie, gestart in het Verenigd Koninkrijk, is ook in Amsterdam uitermate populair. Wij zochten de 10 beste plekken voor je uit voor een luxe afternoon tea in Amsterdam. 

1. Waldorf Astoria

Het Waldorf Astoria is een vijfsterren hotel gelegen in hartje Amsterdam, namelijk op de Herengracht. Bijzonder aan dit hotel is dat het verschillende panden uit de 17e en 18e eeuw beslaat, die ooit als woningen en bedrijven dienden. Zo zie je verschillende verwijzingen tegen uit deze tijd, zoals bijvoorbeeld de kelder die nog vol staat met oude bankkluizen.

Deze afternoon tea in Amsterdam wordt dagelijks tussen 15:00 en 17:00 in de Peacock Alley lounge geserveerd. Het leuke aan de afternoon tea bij het Waldorf Astoria is dat er elk kwartaal een ander thema geldt. Zo kun je in de zomer genieten van Summer Afternoon Tea, terwijl ze in de overige jaargetijden andere varianten aanbieden. Een luxe afternoon tea in het Waldorf Astoria kost € 54,50 per persoon.

Adres: Herengracht 542-556. Website

2. Amstel Hotel

Aan de oevers van de rivier de Amstel staat het luxe Amstel Hotel. De Royal Afternoon Tea, zoals deze door het Amstel Hotel zo wordt genoemd, wordt geserveerd in de Amstel Lounge. De prachtige locatie van de Amstel Lounge met het schitterende uitzicht over de rivier draagt bij aan deze bijzondere ervaring. De lekkernijen worden in drie verschillende gangen geserveerd, te beginnen met hartig en eindigen met zoet. Bij elke gang wordt er een thee geschonken die het beste bij de desbetreffende gang past.

De Royal Afternoon Tea wordt dagelijks geserveerd van 12:30 tot 14:30 en van 16:00 tot 18:00. De kosten hiervoor bedragen € 51, € 59 (incl. een glas prosecco) of € 67 (incl. een glas champagne).

Adres: Professor Tulpplein 1. Website

3. Conservatorium Hotel

Sinds de opening in 2011 draait het Conservatorium Hotel direct mee in de top van luxe hotels in Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden huist dit hotel in een monumentaal pand dat voorheen als conservatorium diende. In een glazen atrium met ramen van de grond tot aan het plafond zit de Brasserie en Lounge van het Conservatorium Hotel en hier wordt de luxe afternoon tea voorgeschoteld.

Je kunt elke zaterdag en zondag tussen 15:00 en 17:30 terecht voor een afternoon tea in Amsterdam. De kosten hiervoor bedragen €50 per persoon. Wil je extra uitpakken en een glas Veuve Clicquot champagne toevoegen? Dan betaal je €65 per persoon.

Adres: Van Baerlestraat 27. Website

4. Sofitel The Grand

In hartje Amsterdam staat het luxueuze Sofitel The Grand hotel. Ook hier kun je genieten van een luxe afternoon tea. Onder leiding van de getalenteerde patissier Martin Baux worden de lekkerste lekkernijen voorgeschoteld. Uiteraard is dit onder het genot van een breed scala aan soorten thee. Bij goed weer kun je genieten van de afternoon tea in de binnentuin. Een uniek plekje, gezien het hier heerlijk rustig is en je helemaal niet het idee hebt middenin het centrum van Amsterdam te zitten.

Bij Sofitel The Grand zijn verschillende soorten afternoon teas te boeken. Zo kun je kiezen voor de fashion afternoon tea maar behoort een healthy of kids variant ook tot de mogelijkheden. Prijzen zijn vanaf €37 per persoon.

Adres: Oudezijds Voorburgwal 197. Website

5. The Duchess

Restaurant The Duchess is onderdeel van het W hotel en in de zogeheten Tea Room kun je hier genieten van een uitgebreide luxe afternoon tea waarbij niets zal ontbreken.

Adres: Spuistraat 172. Website

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like