oliebollen-amsterdam

10x de lekkerste oliebollen van Amsterdam

Het einde van het jaar nadert en dus is het weer tijd voor die guilty pleasure die alleen in de laatste weken van het jaar te verkrijgen is; oliebollen! Maar dan wel hele goede. Met een perfecte smaak, niet te vet maar ook zeker niet droog. Of je nu steevast kiest voor de variant met krenten of ze veel liever zonder eet; dit zijn wat ons betreft de 10 beste plekken waar je de lekkerste oliebollen van Amsterdam scoort.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

1. De Bakkerszonen

Niet te vet maar wel vol van smaak. Bij De Bakkerszonen weten ze wel hoe een oliebol moet smaken. En met 3 verschillende vestigingen in Noord, Oost en centrum is er altijd wel een plek in de buurt.
Adres: Beukenplein 8 (oost)
Roetersstraat 21 (oost)
Mosveld 113 (noord)

2. Banketbakkerij Lanskroon

Waar Lanskroon normaal gesproken bekend staat om de Koningsstroopwafels is het einde jaar ook zeker de moeite waard om hier langs te gaan voor oliebollen.
Adres: Singel 385

3. Ad Straathof

Al jaar en dag een begrip op de Ten Katemarkt; Bakkerij Ad Straathof. En in de decembermaand is het hier nog een stukje drukker dan normaal. De reden? Oliebollen natuurlijk!
Adres: Ten Katestraat 21

4. Hartog

Niet de normale variant maar de volkoren oliebol is waar het bij Hartog allemaal om draait. Echt de moeite waard om eens te proberen.
Adres: Wibautstraat 77

5. Biolicious

Bij Biolicious op IJburg weten ze wel hoe je een goede oliebol bakt maar ook hoe je ‘m het allerlekkerste maakt. Het geheim? Kokos. Niet alleen kokosolie waarin de bollen worden gebakken maar ook de kokossuiker die er er overheen wordt gestrooid.
Adres: Joris Ivensplein 56-58

6. Tuincentrum Osdorp

Oliebollenkraam tuincentrum Osdorp gaat al heel wat jaren mee en is een van de weinige plekken waar je bijna het hele jaar terecht kunt voor een van de lekkerste oliebollen van Amsterdam.
Adres: Osdorperweg 247

Gebakkramen

Behalve bovenstaande plekken, zijn er natuurlijk ook nog genoeg gebakkramen door de hele stad te vinden. Onze favorieten:

1. Gebakkraam Verwijk – Christiaan Huygensplein

2. Gebakkraam Albers – Winkelcentrum Reigersbos

3. Oliebollenkraam Joop Bakker – Admiraal de Ruiterweg 9

4. Hollandse Gebakkraam – Marie Heinekenplein

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You might also like