ontbijten-groningen

4 leuke plekjes om te ontbijten in Groningen

Een dagje rondstruinen door Groningen is altijd een goed idee. Of je er nu heen gaat om te shoppen, cultuur op te snuiven of gewoon het terras op te duiken, het kan er allemaal. Wat je er ook goed kan, is lekker eten. En ontbijten moeten we allemaal, dus waarom niet bij een van deze 4 leuke plekjes in Groningen?

1. Croissanterie Pigalle

Bij Croissanterie Pigalle kun je 7 dagen per week terecht voor het zogeheten Pigalle Ontbijt. Dit ontbijt bestaat uit een Waldkornbol, 3 soorten beleg naar keuze, een vers croissantje met boter en jam, een gekookt eitje, een glas verse jus d’orange en een kop koffie of thee. Je kunt dit ontbijtje bestellen op maandagen tussen 10:00-11-00, dinsdag t/m zaterdag tussen 08:00-11-00 en zondagen tussen 09:00-12:00 en je betaalt hiervoor 11,95 per persoon.

Adres: Stoeldraaierstraat 17 – Website

Een compleet ontbijtje bij Croissanterie Pigalle

2. Bakkerij Blanche

Bakkerij Blanche bestaat uit 2 delen, namelijk een bakkerij en een lunchroom. In die laatstgenoemde kun je terecht om lekker te ontbijten in Groningen. Behalve dat het eten er goed smaakt, hebben ze ook goed nagedacht over het interieur. Zo zijn de ruimtes er lekker open en licht, is er veel groen en zorgt het gebruik van marmer en koper voor een luxe gevoel. Op het menu staan complete ontbijtjes voor de hongerige maag, al kun je natuurlijk ook gewoon losse dingen bestellen.

Adres: Brugstraat 28 – Website

3. ’t Feithhuis

De dag starten met een lekker ontbijtje kan bij ‘t Feithhuis. Dit adresje, vernoemd naar het gelijknamige monumentale pand waarin het gevestigd zit is een leuk plekje wanneer je wilt ontbijten in Groningen. Je kunt er7 dagen per week terecht voor een goede start van je dag. Neem bijvoorbeeld het Goedemorgen ontbijt, bestaande uit yoghurt met muesli, een croissantje met kaas of jam, fruitsalade en een verse jus d’orange voor maar 7,50.

Adres: Martinikerkhof 10Website

4. Wadapartja

Wadapartja is 2 vestigingen in Groningen rijk en is een erg leuke plek om jedag te starten. Lokale producten staat hiet centraal en dus komen de koffiebonen van jouw koffie uit de stad zelf, evenals het brood. Extra leuk is dat je hier niet alleen kunt eten en drinken maar dat ook alles te koop is wat je ziet. Grote kans dus dat je wel iets wilt meenemen wanneer je hier naartoe gaat. Ontbijten kan tot 11:30, daarna gaan ze over naar de lunch waaruit je ook genoeg lekkers kunt kiezen.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 39-41 en Pottebakkersrijge 21Website

Iets te laat wakker geworden of verblijf je langer in Groningen? Check dan ook zeker onze lunchspots in Groningen.

You might also like