ontbijten-amsterdam

Ontbijten in Amsterdam: 8 tips voor een geslaagd ontbijt

De afgelopen jaren is ontbijten in Amsterdam enorm populair geworden. Overal waar je kijkt rijst wel weer een nieuw hip tentje uit de grond waar je terecht kunt voor een goed begin van de dag. Wij hebben 8 adresjes voor je opgesomd waar je terecht kunt om te ontbijten in Amsterdam. Eet smakelijk. 

1. The Breakfast Club

Wanneer je de naam The Breakfast Club hebt toegeëigend mag je natuurlijk eigenlijk niet ontbreken in ons lijstje met plekken om te ontbijten in Amsterdam. Gelukkig zit het met het eten hier ook dik in orde. De kaart bevat onder andere sandwiches, pancakes en ei dus grote kans dat er voor ieder wat wils te vinden is.
Adres: Changiweg 110, Haarlemmerplein 31, Wibautstraat 56, Bellamystraat 2-H & Gustav Mahlerplein 114 Website

2. Marathonweg

Oke, helemaal eerlijk is het misschien niet want echt ontbijten doe je bij Marathonweg niet. Maar omdat de zaak vanaf 11 uur ‘s ochtends wel al is geopend en je een ruime keuze aan sandwiches, bagels en zoete lekkernijen hebt mag hij wat ons betreft getipt worden om hier te ontbijten in Amsterdam. Met een beetje geluk schijnt er ook nog een aangenaam ochtendzonnetje want dan is het heerlijk toeven op het terras.

Adres: Marathonweg 1-3-5Website

3. Moak

Zin in een goede stapel American pancakes? Zet dan koers richting Mook. Of je je pancakes liever zoet of hartig hebt maakt trouwens niks uit, want het staat beide op de kaart. Combineer je pancakes met een lekkere slowjuice. Wedden dat je niet teleurgesteld zult worden?
Adres: de Clercqstraat 34h, Jodenbreestraat 44 & Ferdinand Bolstraat 11Website

4. CT Coffee & Coconuts

Vanaf 8 uur ‘s ochtends ben je welkom bij CT Coffee & Coconuts. Het lekkere aan dit adresje is dat het een ideale plek is om wat langer te blijven hangen. Door te kiezen voor de full CT gaan heb je geen keuzestress meer want in dat geval krijg je scrambled eggs, smashed avocado, een pancake en yoghurt geserveerd.
Adres: Ceintuurbaan 282 – 284 – Website

CT Coffee & Coconuts

5. Omelegg

Voor iedereen die opzoek is naar een plek om te ontbijten in Amsterdam en trek heeft in ei: Omelegg it is. Op de kaart vind je omeletten in alle soorten en maten. Ook broodjes, panini’s en salades staan op de kaart mocht je nog trek hebben in iets anders.
Adres: Ferdinand Bolstraat 143 & Nieuwebrugsteeg 24 Website

6. Metropolitan

Wil je in het centrum van Amsterdam ontbijten? Kijk dan eens bij Metropolitan. Beroemd om de overheerlijke wentelteefjes maar ook genoeg ander lekkers op de kaart. Bij lekker weer kun je een plekje zoeken op het terras.
Adres: Rokin 81/83

7. Bakers & Roasters

De eigenaren van Bakers & Roasters komen uit Nieuw-Zeeland en Brazilie en dus is de kaart een mix van gerechten uit deze twee landen. Zorg trouwens wel dat je vroeg komt want druk is het hier altijd. De porties zijn lekker groot en het personeel uiterst vriendelijk.
Adres: Kadijksplein 16 & Eerste Jacob van Campenstraat 54Website

8. Teds

Of je hier nu heen gaat voor een uitgebreid ontbijt of alleen een kop goede koffie, je dag op je gemak starten kan hier altijd.
Adres: Bosboom Toussaintstraat 60 Website


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like