red-velvet-taart-amsterdam

3 adresjes voor de beste red velvet cake van Amsterdam

Wie is er niet dol op red velvet? Deze Amerikaanse roodgekleurde taart is de afgelopen jaren ongekend populair geworden. Op bijna elke menukaart met zoetigheid vind je er een staan om nog maar te zwijgen over een verschillende variaties die ervan zijn. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen voorkeuren maar als je het ons vraagt, eet je bij onderstaande 3 adresjes de beste red velvet cake van Amsterdam. 

Red velvet cake in Amsterdam centrum

1. De Drie Graefjes

Ben je in hartje centrum en heb je zin in zoet? Zet dan koers richting de De Drie Graefjes. Het paradepaardje hier is overduidelijk de red velvet taart, die met recht een van de beste van de stad genoemd mag worden. Maar ook voor andere stukken huisgemaakte taart ben je hier aan het juiste adres. Alles wordt dagelijks vers gebakken in hun eigen American Bakery en dat proef je. Onderschat de grootte van de porties trouwens niet, want die zijn enorm.

Adres: Eggertstraat 1, Rokin 128 (lunchroom) en 130 (Bakery) & Stadionplein 111 – Website

Red velvet cake in Amsterdam west

2. Baksels

Bij Baksels kun je terecht voor overheerlijke handgemaakte taarten en andere zoetigheid als bijvoorbeeld brownies. Je gaat hier echt naartoe om lekker bij te kletsen onder het genot van een lekkere kop thee met een goed stuk taart. Het is er overigens niet heel erg groot en de zitplaatsen zijn er beperkt. Laat je hierdoor niet afschrikken; eventjes wachten is wat ons betreft zeker de moeite waard. Extra leuk is dat het assortiment hier regelmatig wisselt en je dus elke keer wel weer een nieuw taartje kunt proberen. Wat niet zal veranderen, is de red velvet cake die je hier kunt eten. Man wat smaakt die taart hier goed. Als je het ons vraagt een verdiende plek in dit lijstje met de lekkerste red velvet cake van Amsterdam.

Adres: Kinkerstraat 51Website

De red velvet cake van Baksels

Red velvet cake in Amsterdam zuid

3. Bakers & Roasters

Ben je in de altijd gezellige Pijp? Dan is Bakers en Roasters de place to be voor een overheerlijk stuk red velvet cake. De portie is ook hier erg groot, dus zorg dat je je honger hebt gespaard. Lastig is dit overigens wel, want behalve dat je hier een van de beste red velvet cakes van Amsterdam eet staat er op de kaart nog genoeg ander lekkers zoals verse smoothies en sapjes, gerechten met ei, french toast. Weet dan maar eens een keuze te maken.

Adres: Eerste Jacob van Campenstraat 54 & Kadijksplein 16Website

You might also like