restaurants-amsterdam-noord

13x de leukste restaurants van Amsterdam Noord

Dat Amsterdam Noord hot en happening is, hoeven wij je niet meer te vertellen. In de afgelopen jaren is in dit stadsdeel het ene na het andere restaurant geopend. Ook vind je er een aantal klassiekers die er al jaren zitten. Lekker eten kun je in Amsterdam Noord dus zeker, al moet je misschien wel weten waar je wezen moet. Wij hebben de 20 leukste restaurants van Amsterdam Noord voor je verzameld. Eet smakelijk!

1. Hotel de Goudfazant

Al jarenlang een hit in Amsterdam Noord en dat is niet voor niets. Gelegen op een industrieterrein in een grote loods aan het water eet je hier goede no-nonsense gerechten tegen een schappelijke prijs.
Adres: Aambeeldstraat 10

2. Madam

Op de 20ste verdieping van de ADAM toren vind je Madam. Overdag geniet je hier van een heerlijke lunch of diner terwijl dit restaurant ‘s avonds langzaam verandert in een fancy bar/club inclusief cocktails.
Adres: Overhoeksplein 1

3. Cafe Modern

Je laten verrassen doe je bij Café Modern. Dit restaurant huist in een oud bankgebouw in de Van der Pekbuurt en heeft dezelfde eigenaren als van het bovengenoemde Hotel De Goudfazant. Elke dag wordt hier een wisselend menu voorgeschoteld met dagverse en bijzondere ingrediënten.
Adres: Meidoornweg 2

4. Cannibale Royale

Het adres waar je moet wezen voor een goed stuk vlees. Dit is de vierde vestiging van deze succesformule en is gevestigd op de NDSM werf. Of je nu trek hebt in een goede burger, steak of spareribs: you name it en het staat op de kaart.
Adres: Mr. Ondinaweg 32

5. Stork

Visliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen vanwege de ruime keuze aan vis- schaal- en schelpdiergerechten. Extra lekker: een heerlijk terras direct aan het IJ.
Adres: Gedempt Hamerkanaal 201

6. Loetje aan het IJ

Dat je voor de beste biefstuk bij Loetje moet zijn is wel bekend. Maar van alle vestigingen, is Loetje aan het IJ wat ons betreft de mooiste. Met goed weer zit je hier heerlijk op het terras aan het water.
Adres: Werfkade 14

7. Hangar

Hangar zit naast Hotel de Goudfazant op een mooie plek aan het IJ. Dit restaurant zit, zoals de naam al doet vermoeden, gevestigd in een hangar waarin de lekkerste vooral Mediterraanse gerechten worden geserveerd.
Adres: Aambeeldstraat 36

Lekker lunchen of dineren bij Hangar

8. Coba

Zin in een avondje Mexicaans? Zet dan koers richting Coba. Behalve overheerlijk Mexicaans eten heeft dit restaurant ook een typische inrichting. Van plantjes en bakstenen muren tot gehaakte kleedjes en kussentjes, het gaat hier niet alleen om het eten maar de hele beleving ansich.
Adres: Schaafstraat 4

9. Tolhuistuin

In het voormalige bedrijfsrestaurant van Shell zit sinds 2014 de Tolhuistuin. In dit restaurant in Amsterdam Noord wordt het shared dining concept gehanteerd. Je kunt hierdoor verschillende gerechtjes uit alle windstreken met je tafelgenoten kunt delen.
Adres: IJpromenade 2

10. Pllek

Plekk is een creatieve hotspot en de perfecte plek voor drankjes of een maaltijd op een zomerse dag. Dit vanwege het stadsstrand dat Pllek rijk is. Maar ook bij minder weer is het leuk om de pond naar de NDSM werf te pakken en hier neer te strijken.
Adres: T.T. Neveritaweg 59

11. Noorderlicht

Ooit begonnen als kleinschalige bar is Noorderlicht vandaag de dag uitgegroeid tot een van de leukste restaurants van Amsterdam Noord. Op het menu staan seizoensgebonden lokale ingrediënten, zowel ietwat spannend als meer toegankelijk. Voor ieder wat wils, dus.
Adres: NDSM-Plein 102

12. Il Pecorino

Voor de beste houtoven pizza van Amsterdam Noord moet je bij Il Pecorino zijn. Alle gerechten op de kaart worden gemaakt van de beste en meest verse ingrediënten en dat proef je. Sla in ieder geval de bruchetta’s niet over als voorafje. Verder wordt de Napolitaanse pizza gebakken in de houtgestookte oven en sluit je je maaltijd af met een overheerlijke tiramisu. Het water loopt ons al in de mond… snel reserveren dus.
Adres: Van der Pekplein 11

De bruchetta’s van Il Pecorino smaken goed, heel goed

13. Smaaqt

Vlakbij Il Pecorino vind je Smaaqt, een hip en modern tentje dat nog vrij onbekend is onder het grotere publiek. De inrichting is bijzonder sfeervol waardoor het een leuk plekje is om wat langer na te tafelen. Het menu verandert om de paar weken waarbij er wordt gewerkt met seizoensgebonden producten. Nog een pluspunt: de Big Green Egg barbeque waarop vis en vlees wordt bereid. Al met al een aanrader en wat ons betreft een van de leukste restaurants van Amsterdam Noord.
Adres: Van der Pekstraat 79

Wil je niet dineren maar ben je op zoek naar tips voor ontbijt of lunch in Amsterdam? Lees dan ook zeker even onze andere tips.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like