restaurants-maastricht

10x lekker eten bij deze restaurants in Maastricht

Dat Maastricht zich perfect leent voor een dagje uit moge wel bekend zijn. De stad bruist, is talloze winkels en terrassen rijk en niet geheel onbelangrijk: je kunt er onwijs lekker eten. De keuze is alleen reuze en dus sommen we 10 tips voor leuke restaurants in Maastricht voor je op.  

1. Carnal

Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Carnal. Liever vis? Ook dan kun je hier aanschuiven. Geen ingeweikkeld gedoe maar gewoon goed en eerlijk eten.
Adres: Wycker Brugstraat 35Website

2. Restaurant 55

In de Heggenstraat stuit je op restaurant 55 waar de kaart geinspireerd is op de Franse keuken. Een mix van zowel lokaal als werelds en dat alles in een gezellig en knus interieur.
Adres: Heggenstraat 3AWebsite

3. Toscanella Apuana

Voor wie trek heeft in Italiaans kan een plekje reserveren bij Toscanella gelegen in het altijd gezellige Wyck. Laat je niet afschrikken door het wat eenvoudige interieur, want het eten is hier onwijs goed.
Adres: Rechtstraat 22 – Website

4. Taverna La Vaca

Taverna La Vaca is de juiste keuze als je trek hebt in Zuid-Europese gerechten die je met de rest van je gezelschap kan delen. Denk aan Turkse, Griekse, Italiaanse, Franse, Spaanse en Portugese gerechten en dat alles op een knusse, gezellige plek.
Adres: Koestraat 3Website

5. ‘t Wycker Cabinet

In het gezellige Wyck stuit je op ‘t Wycker Cabinet. Geen onbekende naam als je het hebt over restaurants in Maastricht, wel een hele fijne. Je kunt hier de hele dag plaatsnemen voor ontbijt, lunch en diner, wat je met een beetje geluk in de zon op het terras kunt nuttigen.
Adres: Wijkerbrugstraat 29bWebsite

6. De Brandweerkantine

De hippe brandweerkantine is een fijne plek waar je de hele dag terecht kan of je nu wil ontbijten, lunchen of dineren. Een fijne sfeer, goed eten en
Adres: Capucijnenstraat 21 – Website

7. Mes Amis

Wijnliefhebbers opgelet; voor de lekkerste (lokale) wijnen moet je zeker weten richting Amis. Hier komen wijn en spijs goed samen en zul je zelf ervaren hoe lekker wijnen van onze eigen bodem kunnen zijn.
Adres: Tongersestraat 5Website

8. Le Fernand

De klassieke Franse keuken ervaar je bij Le Fernand, een klein maar gezellige en informeel restaurant. De wisselende kaart gecombineerd met goede – uiteraard Franse – wijnen maken dit een geliefde plek.
Adres: Stenenbrug 6Website

9. Taiichi

Combineer de Thaise en Japanse keuken met elkaar en je komt bij Taiichi uit. Een klein maar knus restaurant in hartje centrum. Chef kok Phattanapong Khamto heeft al meer dan 25 jaar ervaring als sushichef dus je zult begrijpen dat het met het eten hier wel goed zit.
Adres: Koestraat 8 – Website

10. Restaurant O

Niet voor niets wordt restaurant O, verwijzend naar het water, bestempeld als het visrestaurant van Maastricht. Bij restaurant O is de keuze reuze en eet je de lekkerste visgerechten waarbij er wordt gewerkt met de beste en meest verse seizoensgebonden producten. Een feestje om te eten.
Adres: Rechtstraat 76 Website

You might also like