streetfood-kuala-lumpur

3x streetfood in Kuala Lumpur om je vingers bij af te likken

Kuala Lumpur is een smeltkroes van culturen. Het leuke daaraan, is dat je het niet alleen in de stad zelf terugziet, maar ook in de keuken. Maleisische, Indiase en Chinese invloeden zorgen voor een mix aan smakelijke gerechten die je, vanwege de strenge regels mbt hygiene, misschien nog wel het beste op straat kunt eten. De stad barst van de eetkraampjes, die ondanks de eenvoudige uitstraling (lees: tl verlichting en plastic stoelen) voor weinig geld erg lekker eten serveren. Hoewel nasi lemak als signature dish van Maleisië wordt bestempeld zijn er talloze andere gerechten om je vingers bij af te likken. Waar je dan het beste kunt eten? 3 plekjes voor streetfood in Kuala Lumpur.


  • Boek accommodaties in Kuala Lumpur via Booking.com
  • Voordelige vliegtickets naar Kuala Lumpur vind je bij KLM

1. Jalan Alor

Hoewel je hier ‘s middags al terecht kunt voor de lunch, komt de straat ‘s avonds pas echt tot leven. Zowel locals als toeristen weten deze plek te vinden, wat resulteert in een drukke maar gezellige bedoeling. Terwijl je plaatsneemt bij een van de vele eetstalletjes die aan beide kanten van de straat te vinden zijn kun je mensen kijken en alle indrukken in je opnemen.

2. Hutong Lot 10

Van het drukke Jalan Alor, door naar Hutong Lot 10. Hutong Lot 10 is het foodcourt van de Lot10 shoppingmall. Hoewel foodcourts in winkelcentra over het algemeen enkel bekende fastfoodketens beslaan, is dit bij Hutong Lot 10 net even anders. Nagebootst van de originele Chinese Hutongs bestaat Hutong Lot 10 uit een wirwar van gangetjes waar je vestigingen vindt van Chinese eettentjes die ook elders een locatie hebben. Vooral voor de lunch is Hutong Lot 10 een populaire plek om te eten, ‘s avonds is het er over het algemeen wat rustiger. Extra voordeel: het feit dat je de warmte van Kuala Lumpur even kunt ontvluchten en in een geconditioneerde ruimte kunt eten.

3. Tapak Urban Street Dining

Toegegeven, het ligt misschien ietwat uit het centrum (een halfuurtje lopen vanaf Bukit Bintang) maar Tapak Urban Street Dining mag wat ons betreft niet ontbreken in het lijstje met adresjes van streetfood in Kuala Lumpur. Het leuke aan dit adresje is namelijk dat het een verzamelplek is van circa 30 foodtrucks, die de lekkerste gerechten serveren. Van mac&cheese en burgers tot taco’s, nasi lemak en milkshakes. Neem plaats aan de tafel en geniet van de talloze lekkernijen die de foodtrucks je te bieden hebben.

You might also like