terrassen-met-zon-amsterdam

Borrelen maar: 18x de fijnste terrassen met zon in Amsterdam

Allemaal leuk en aardig, maar niets vervelender dan een terras met een ongelukkige ligging. Want als de zon in Nederland schijnt, willen we er natuurlijk wel met z’n allen zo goed mogelijk van kunnen genieten. Daarom speciaal voor jou: de 18 fijnste terrassen mét zon in Amsterdam. Proost!

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Amsterdam Noord

1. Loetje aan ‘t IJ

Hoewel Loetje natuurlijk bekend staat om de allerbeste biefstuk heeft de locatie aan het IJ ook nog eens een onwijs fijn terras. Een gevalletje ‘s middags neerstrijken om vervolgens de hele avond te blijven hangen.
Adres: Werfkade 14Website

2. Hangar

Een fijne plek waar je elke dag vanaf 12 terecht kunt. Met uitzicht op het IJ. Hoewel je hier al terecht kunt voor de lunch, strijken wij er vooral neer rond borreltijd om vervolgens pas rond sluit naar huis te rollen.
Adres: Westerdoksdijk 40DWebsite

3. Ijver

Een paar jaar terug is een oude loods op het NDSM terrein omgetoverd tot all day horeca spot wat vandaag de dag naar de naam Ijver luistert. Een plek waar je ‘s ochtends met een kop koffie kunt starten maar waar je misschien nog wel beter kunt lunchen of dineren terwijl die fijne avondzon op je bol schijnt.
Adres: Scheepsbouwkade 72Website

4. Pllek

De vraag is hoelang Pllek nog mag blijven zitten, want dat het ooit moet wijken voor nieuewbouw staat vanaf de start van het concept al vast. Tot die tijd is Pllek een van onze favorieten. Jong, oud, zakelijk of studentikoos; iedereen komt hier om te genieten van eten, drinken en zon.
Adres: TT Neveritaweg 59Website

Amsterdam Oost

5. Riva

Om de hoek van het Amstelstation zit Riva waar je terecht kunt voor lunch, borrel of diner. Waarom deze plek zo geliefd is? Het grote terras aan de Amstel waar je zelfs met je bootje kunt aanmeren. Een van de beste terrassen met zon aan het water in Amsterdam als je het ons vraagt.
Adres: Amstelboulevard 1Website

6. Louie Louie

In de Linnaeusstraat, tegenover het Tropenmuseum, zit Louie Louie. Een plek om te onthouden wanneer je op zoek bent naar een terras met zon in Amsterdam.
Adres: Linnaeusstraat 11AWebsite

7. Bam Boa

Bij Bam Boa klopt het qua inrichting helemaal. Toch verkassen we ook hier het liefste naar buiten, want vanaf het terras heb je een gezellige uitkijk op de Amstel en is het een fijne plek om te blijven hangen.
Adres: Weesperzijde 135Website

Amsterdam Centrum

8. Bar Lempicka

Op de hoek van de Sarphatistraat met uitzicht op de Amstel gebeurt op dit stukje Amsterdam altijd genoeg. Een ideale plek dus om neer te ploffen en lekker mensen te kijken.
Adres: Sarphatistraat 23Website

9. Waterkant

Waterkant, geinspireerd op Suriname, is een erg fijne spot wanneer je op zoek bent naar een goede borrelplek. Lekker eten (hallo roti en andere Surinaamse lekkernijen), een onwijs goede, relaxte sfeer en dat allemaal terwijl je uitkijkt op de Singelgracht.
Adres: Marnixstraat 246Website

10. Hannekes Boom

Vlakbij Amsterdam Centraal, misschien ietwat verstopt, zit Hannekes Boom. Een plek die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje. Want: een ruim terras, de hele dag zon, genoeg keuze uit hapjes en drankjes en centraal gelegen in de stad.
Adres: Dijksgracht 4Website

11. Dignita Hoftuin

Achter de Hermitage zit Dignita Hoftuin. Een rustige, unieke plek middenin de drukte van de stad. Anderen hebben deze plek overigens ook allang ontdekt, dus reken op lange rijen (vooral in het weekend), want druk is het hier altijd. Gelukkig kan je voor doordeweeks gewoon een plekje reserveren.
Adres: Nieuwe Herengracht 18aWebsite

12. Meneer Nieges

Aan de andere kant van het station zit Meneer Nieges, op randje centrum/west. Bij aankomst is het gigantische terras aan het water niet te missen. Binnen is het hier overigens ook goed toeven dankzij het hippe – en vrij hysterische – interieur.
Adres: Westerdoksdijk 40HWebsite

13. Lion Noir

De Reguliersdwarsstraat is waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan denkt als je op zoekt bent naar een plek in de zon, maar geloof ons als wij zeggen dat Lion Noir je hierin positief gaat verrassen.
Adres: Reguliersdwarsstraat 28Website

Amsterdam Zuid

14. Lokaal van de stad

Achter het Hoofddorpplein, op een plek waar je misschien zo voorbij zou fietsen, zit Lokaal van de stad. Vanaf nu moet je deze spot zeker onthouden, want ze hebben een van de fijnste terrassen met zon in Amsterdam.
Adres: Heemstedestraat 68Website

15. Cafe Kiebert

Geen ingewikkeld gedoe maar gewoon een fijn groot terras met picnicktafels waar iedereen aanschuift die zin heeft in een goede borrel. Met lekkere borrelhappen, niet geheel onbelangrijk natuurlijk.
Adres: Marathonweg 2Website

16. Gent aan de schinkel

Vanuit het Vondelpark knal je zo door naar Gent aan de Schinkel. Een fijne plek vanwege het terras aan – zoals de naam al doet vermoeden – aan de Schinkel.
Adres: Theophile de Bockstraat 1Website

17. De Tulp

De Tulp staat dan misschien wel vooral bekend om de tropische inrichting binnen, maar op het buitenterras is het er ook erg goed toeven.
Adres: Marie Heinekenplein 33Website

Amsterdam West

18. Westergasterras

Al flink wat jaren kun je terecht op het Westergasterras, onderdeel van het terrein van de Westergas. Het grote terras inclusief vlonder aan het water maakt dit een heerlijke plek om te borrelen terwijl de zon op je bol schijnt. Wordt het toch wat fris? Dan kun je binnen in het restaurant bij de open haard opwarmen.
Adres: Klönneplein 6 Website

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste accommodaties voor Amsterdam? Tips van Reisguide:
>>
Booking.com [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You might also like