waarom-vliegtuig-overboekt

Wat is de beste plek in het vliegtuig om te zitten?

Je gaat op vakantie met het vliegtuig en je kunt inchecken. Tijd om een stoel te kiezen! Maar wat is nu eigenlijk de beste plek in het vliegtuig? Het antwoord daarop is niet direct te geven, omdat iedereen andere dingen belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld extra beenruimte, als eerste het eten ontvangen of genieten van het beste uitzicht? Voor al deze wensen is een andere stoel de beste keuze. Je kan je dus beter afvragen hoe je voor jou de beste plek in het vliegtuig kunt kiezen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Beste plek in het vliegtuig met een baby

Vliegen met een baby is al een uitdaging op zich en dus is het logisch dat je de beste plek in het vliegtuig wilt bemachtigen. Door te kiezen voor een stoel op de eerste rij, heb je meer beenruimte en kun je je net even wat vrijer bewegen. Dit kan handig zijn wanneer je een baby op schoot hebt. Hoewel de rijen bij de nooduitgangen ook meer beenruimte hebben, is dit voor passagiers reizend met baby’s helaas geen optie. Vanwege het evacuatie proces in een geval van nood mag je hier namelijk niet met een baby zitten.

Het beste uitzicht

Wil je tijdens de vlucht ontspannen genieten van een mooi uitzicht? Boek dan geen stoel bij de vleugel. Dit zal je aanzicht namelijk belemmeren. Ook zijn er soms een aantal stoelen in het vliegtuig die überhaupt geen ramen hebben. Dit kan per vliegtuigtype verschillen, dus als je dit in ieder geval wilt voorkomen kun je het beste van te voren op Seat Guru kijken om welke stoelen het precies gaat. Vlieg je ‘s ochtends vroeg richting het zuiden? Denk dan ook na aan welke kant je van het vliegtuig gaat zitten. Door een stoel aan de rechterkant van het vliegtuig te kiezen voorkom je dat je constant tegen de zon in moet kijken.

De veiligste plek in het vliegtuig

Velen vragen zich ook af wat nu de veiligste plek in het vliegtuig is mocht er een noodsituatie zich voordoen. In principe hoef je hier helemaal niet over na te denken, aangezien vliegen nog steeds een ontzettend veilig vervoersmiddel is. Wel zijn er statistisch gezien plekken waar je de meeste kans op overleven hebt. Volgens onderzoek is er een lichte voorkeur voor plaatsen achterin het vliegtuig.

You might also like