Coronaregels in Portugal: dit staat je te wachten

Ben je een trip naar Portugal aan het plannen of staat er uberhaupt al iets op de agenda? Wij vertellen je meer over de coronaregels in Portugal zodat je weet wat je kunt verwachten.

Mondkapje Portugal

Een van de meest gestelde vragen, is of het verplicht is om een mondkapje in Portugal te dragen en zo ja, in welke situaties of op welke plekken. Het volgende wordt hierover gezegd:

In Portugal geldt een afstandsregel van 2 meter en het gebruik van mondkapjes op veel locaties, zoals winkels, restaurants en OV.

Allereerst is het dus goed om te weten dat je in Portugal geen 1,5 maar 2 meter afstand moet bewaren. Wanneer je een winkel of winkelcentrum wilt bezoeken, zul je ook een mondkapje moeten dragen. En ook wanneer je naar een restaurant gaat moet een mondkapje op, tot je aan tafel gaat. In alle overige situaties, wanneer je bijvoorbeeld over straat loopt of naar het strand wilt, hoef je geen mondkapje te dragen.

Ben je van plan om op korte termijn naar Portugal te reizen? Check dan van te voren altijd de laatste Coronaregels voor Portugal, te vinden op de website van Nederland Wereldwijd.