geen-raam-bij-vliegtuigstoel

Waarom heb je op sommige plekken in het vliegtuig geen raam bij je vliegtuigstoel?

Met een beetje pech heb je het weleens meegemaakt. Je kiest bij het inchecken een stoel in het vliegtuig aan het raam, zodat je tijdens de vlucht lekker naar buiten kunt kijken. Maar bij het boarden kom je erachter dat de rij waar jij zit, helemaal geen raam aanwezig is. Ook kan het voorkomen dat er wel een raam zit maar het raam niet gelijk loopt met de stoelen waardoor je alsnog niet lekker naar buiten kunt kijken. Hoe kan het dat er op sommige rijen in het vliegtuig geen raam zit bij je vliegtuigstoel en kan je hier vooraf al rekening mee houden?


Reden

Money, money, money…. de reden dat je niet vanaf elke stoelrij naar buiten kunt kijken, heeft alles met geld te maken. Een luchtvaartmaatschappij bepaalt namelijk zelf – tot op zekere hoogte – hoeveel stoelrijen er in een vliegtuig worden geplaatst. Hoe meer stoelen, hoe meer er verdiend wordt. En dus kiezen maatschappijen liever voor een rij extra waardoor de stoelen niet helemaal gelijk staan met de ramen maar waarmee wel extra tickets verkocht kunnen worden.


Melding

Sommige maatschappijen vermelden bij de stoelen in kwestie dat er geen raam bij de vliegtuigstoel aanwezig is. Dit is wel iets wat je moet weten, dus de kans dat je hier overeen leest is groot. Wil je zeker weten dat je een stoel aan het raam boekt? Check dan een website als SeatGuru. Hier kun je je vluchtgegevens invullen en op basis van het vliegtuigtype waar je mee vliegt wordt er getoond op welke rij er geen raam aanwezig is.

You might also like