Deze gezondheidsverklaring van het RIVM heb je nodig om te kunnen vliegen

Wellicht heb je het al gehoord: het RIVM stelt dat alle reizigers die van, via of naar een Nederlandse luchthaven reizen, verplicht zijn om een gezondheidsverklaring in te vullen en deze gedurende de reis bij zich te dragen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het uitprinten van de gezondheidsverklaring van het RIVM. Het invullen van de verklaring is verplicht voor alle reizigers en geldt dus niet voor een compleet reisgezelschap. Reis je als gezin met 4 personen, moet iedereen dus een eigen formulier invullen.

Gezondheidsverklaring Nederlands

>> Download de verklaring hier in het Nederlands

Gezondheidsverklaring Engels

>> Download de verklaring hier in het Engels

Deze verklaring geldt dus wanneer je van, via of naar een Nederlands vliegveld vliegt en is vanuit de Nederlandse overheid bepaald.

EU Digitaal Corona Certificaat

Behalve de gezondheidsverklaring die je nodig hebt, gelden er aanvullende reisvoorwaarden afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat. Ook kan het zijn dat je op de terugweg naar Nederland aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Welke voorwaarden voor zowel de heen- als de terugreis gelden, wisselen per bestemming.

Reisvoorwaarden per land

Omdat elk land hiervoor zijn eigen regels mag opstellen, doe je je er verstandig aan om voor vertrek goed na te gaan wat je eventueel nog voor aanvullende gegevens moet verstrekken of welke formulieren je moet invullen om tot jouw vakantiebestemming te worden toegelaten. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij jou als reiziger: wanneer je niet over de juiste documenten beschikt kan je de toegang worden geweigerd. De meest actuele informatie en reisvoorwaarden per bestemming vind je altijd op de officiele website van Nederland Wereldwijd.

EU Digitaal Corona Certificaat

Heb je je reisverklaring gereed en de reisvoorwaarden per land gecheckt? Dan kun je binnen Europa op reis met het EU Digitaal Corona Certificaat. Dit digitale certificaat maakt het mogelijk om binnen de EU te reizen. Je ontvangt dit certificaat als je voldoet aan een van de volgende voorwaarden:

  1. Je hebt al een of meerdere vaccinatie(s) gehad tegen het Coronavirus
  2. Onlangs ben je negatief op het Coronavirus getest
  3. In de laatste 6 maanden besmet geweest met het Coronavirus en hiervan inmiddels hersteld

Meer weten over reizen met het EU Digitaal Corona Certificaat? In dit artikel vertellen wij je er meer over.

Tips en info voor je volgende reis
Goedkope vliegtickets binnen Europa: Transavia
Vliegtickets binnen en buiten Europa: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Hotels: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.