handbagage-trolley-kiezen

Een nieuwe handbagage trolley kiezen: waar moet je rekening mee houden?

Reizen met alleen handbagage is zo gek nog niet. Waar het namelijk vroeger vooral tijd bespaarde, is daar tegenwoordig een tweede – misschien wel belangrijkere? – besparing bijgekomen, namelijk in de vorm van geld. De tarieven voor het inchecken van ruimbagage stijgen bijna elk jaar, wat mensen steeds vaker doen besluiten om te reizen met alleen een handbagage trolley. Tijd om in een goed exemplaar te investeren, dus. Het aanbod is groot, héél groot en dus reist de vraag al gauw waar je op moet letten als je een nieuwe handbagage trolley gaat kiezen.

1. Houd rekening met de maximale afmetingen

Een leuk kleurtje of een gekke print, het materiaal en misschien zelfs wel het merk. Wanneer je een handbagage trolley gaat kiezen, zijn er heel erg veel verschillende voorkeuren die je kan hebben en waar je rekening mee wil, kan of moet houden. Toch is er één die als meest belangrijk voor iedereen kan worden aangezien, namelijk de afmeting.

Tuurlijk, je kan zelf de voorkeur geven aan een iets groter of kleiner formaat, maar uiteindelijk zijn het de luchtvaartmaatschappijen zelf die bepalen welke maximale afmetingen voor handbagage zijn toegestaan. Zo hanteren KLM en Transavia bijvoorbeeld een maximale afmeting van 55x35x25 cm, terwijl dit bij Easyjet 56x45x25 cm is. Je kan dus wel een mooie trolley uitkiezen, maar als die qua afmetingen niet aan de regels voldoet mag de trolley niet mee aan boord. Je moet er in zo’n situatie zelfs geld voor betalen om ‘m alsnog in het ruim te laten vervoeren. Houd hier dus zeker rekening mee. Door een gemiddelde afmeting te kiezen, of een iets kleiner formaat te kiezen die aan het gros van de luchtvaartmaatschappijen voldoet, zit je sowieso safe.

2. Let op het materiaalsoort

Ben je over de afmetingen uit waaraan waaraan trolley moet voldoen? Dan kan je nadenken over het materiaalsoort. Voor de een die een nieuwe handbagage trolley wilt kiezen misschien totaal niet belangrijk, voor de wat meer ervaren reizigers misschien juist wel. Want wist je dat het materiaalsoort in verhouding staat tot het gewicht van de lege koffer die je koopt? En dat kan nog weleens goed van pas komen als je het vaak moeilijk vindt om niet over het aantal toegestane kilo’s heen te gaan.

Handig, want de meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een maximaal gewicht waar je trolley aan mag voldoen. Hoe lager het gewicht van een lege koffer, hoe meer spullen je kan inpakken. Als je dus bewust kiest voor een trolley met een laag gewicht, scheelt dat later weer bij het inpakken. Hoe zwaar een lege koffer is, hangt af van het materiaal waarvan de koffer is gemaakt.

Materiaalsoort Voordelen Nadelen
ABS Krasbestendig, flexibel en buigzaam Minder sterk en licht dan Curv en Polycarbonaat
Curv Licht materiaalsoort, krasbestendig en resistent tegen extreme temperaturen Vrij duur in aanschaf
Polycarbonaat Licht materiaalsoort, flexibel, buigzaam en resistent tegen extreme temperaturen Vrij duur in aanschaf
Polypropyleen Sterkste materiaalsoort, lager in aanschaf Zwaarder dan andere koffers

3. Vergeet de wielen niet

Tot slot willen we je meegeven om ook vooral goed na te denken over het aantal wielen dat een handbagage trolley heeft. Je kunt kiezen uit trolleys met 2 of 4 wielen. Hierbij geldt dat het ene niet goed of fout is maar ook weer sterk afhangt van je persoonlijke voorkeuren.

Koffers met 2 wielen zijn gemakkelijk te vervoeren door ze naar voren te kantelen als je gaat lopen. Een van de grootste voordelen aan een koffer met 2 wielen, is het feit dat de wielen een stuk steviger zijn bevestigd. Dit heeft ermee te maken dat de 2 wielen naar binnen zijn bevestigd. Ze zitten dus echt geintegreerd in de koffer. Ideaal wanneer je over bijvoorbeeld een hoge stoep loopt. Een nadeel is dat hij makkelijker omvalt als je ‘m zelf niet vasthebt.

Welke keuze je ook maakt, het is het belangrijkste dat je zelf blij bent met de trolley die je aanschaft. Iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. De volgende trolleys zijn bij ons op dit moment favoriet:

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

You might also like