harde-of-zachte-koffer-kopen

Een harde of zachte koffer kopen: tips voor het kiezen van de juiste koffer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koffer, beland je in een oneindig groot assortiment van merken, modellen, prijsklasses en maten. De kans is daarmee aanwezig dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Of je een harde of zachte koffer wilt kopen is een van de keuzes die je moet maken. Tijd dus om uberhaupt stil te staan bij de verschillen en voor- en nadelen van zowel harde als zachte koffers. De keuze wordt voor jou daarmee als het goed is wat makkelijker.


Harde of zachte koffers

Of je een harde of zachte koffer moet kopen, hangt van heel veel verschillende factoren af. Over het algemeen kan je stellen dat een harde koffer wat meer geschikt is voor vliegvakanties, gezien het feit dat deze koffers vaak net wat steviger zijn. Zachte koffers meer flexibel waardoor ze juist beter lenen voor een autovakantie, want die prop je net wat makkelijker in een achterbak waar waarschijnlijk al genoeg andere spullen liggen.


Harde koffers

We noemden het net al even, maar harde koffers zijn vaak de beste keuze als het aankomt op vliegreizen. Dit heeft met verschillende zaken te maken. Allereerst kunnen harde koffers nu eenmaal beter tegen een stootje omdat ze simpelweg steviger zijn. En dat komt goed van pas op luchthavens waar er met koffers op een vrij ruwe manier wordt omgegaan. Ook zijn de spullen in de koffer beter beschermd en kan je met een gerust hart breekbare voorwerpen erin vervoeren. Iets wat in een zachte koffer toch wat tricky is. Ook is een harde koffer waterbestendig, in tegenstelling tot een zachte koffer die vocht zal opnemen als de koffer wordt in- of uitgeladen op het vliegveld terwijl het met bakken uit de lucht komt.

Voordelen harde koffersNadelen harde koffers
+ Steviger en kunnen beter tegen een stootje– Lichte schade/krasjes sneller zichtbaar
+ Spullen blijven beter beschermd– Koffer is niet uitbreidbaar
+ Slijt minder snel – Vaak wat zwaarder dan zachte koffers
+ Waterbestendig
+ Makkelijker schoon te maken

Zachte koffers

Zijn zachte koffers dan nooit een goede keuze? Zeker niet! Het hangt echt van je eigen voorkeuren en reizen die je maakt af, welke soort het beste bij jou past. Want waar een harde koffer vaak wat meer stevigheid biedt, zorgt het er ook voor dat zo’n koffer meer weegt en gevoeliger is voor krassen. Ook is een zachte koffer een stuk flexibeler, waardoor je ‘m makkelijker in de achterbak van je auto opbergt als je veel autovakanties maakt.

Voordelen zachte koffersNadelen zachte koffers
+ Flexibeler – Slijten wat sneller bij vliegreizen
+ Vaak minder zwaar dan harde koffers– Lastiger schoon te houden
+ Makkelijker uit te breiden

Of je een harde of zachte koffer moet kopen, hangt dus erg af van persoonlijke voorkeuren. Ook budget kan een rol spelen. Ons advies is allereerst om na te gaan hoevaak je reist en hoe belangrijk je een koffer dus uberhaupt vindt. Ben je een frequente reiziger die vaak met het vliegtuig reist? Of ga je liever met de auto er af en toe op uit? Afhankelijk van jouw antwoorden op deze vragen kun je beslissen welk type koffer het beste bij jou past.

You might also like