hoeveel-ml-in-handbagage

Hoeveel ml mag je meenemen in het vliegtuig?

Veel reizigers vragen het zich af: hoeveel ml mag je meenemen in het vliegtuig? Het antwoord hierop is als volgt:

Vloeistoffen, spuitbussen en gels in verpakkingen tot 100 ml mogen in afzonderlijke flacons mee in je handbagage mits te verpakt zijn in een doorzichtige en hersluitbare plastic met een maximale inhoud van 1 liter.


ReizenReizen


Wat telt als handbagage vloeistof?

In principe geldt dat je met elke vloeibare substantie moet oppassen. Denk hierbij aan water of ander drinken, cremes, parfum of gel. Behalve substanties die overduidelijk vloeibaar zijn, zullen er ook producten zijn waar je misschien over twijfelt. Denk bijvoorbeeld aan scheerschuim, haarlak of andere spuitbussen of pindakaas. Ook dergelijke producten worden tot vloeistoffen gerekend. Verder geldt altijd: gebruik je gezonde verstand. Twijfel je over een product? Neem het dan niet mee. Wanneer het als vloeistof wordt gezien en het meer dan 100 ml is, ben je namelijk verplicht om het weg te gooien.

  • Per persoon mag je slechts één doorzichtige en hersluitbare plastic zak meenemen.
  • Wil je meer meenemen? Stop de rest in je ruimbagage. Mits het niet om verboden voorwerpen of producten gaat mag je net zoveel vloeistof in je ruimbagage stoppen als je zelf wilt.
  • Los van plastic zakjes voor vloeistoffen is het handig om te werken met zogeheten packing cubes: hiermee kun je je bagage handig en netjes organizen. Je scoort ze bij bijvoorbeeld Bol.com.


Mag je babyvoeding meenemen in het vliegtuig?

Nu zul je je misschien afvragen hoe het dan zit met het meenemen van babyvoeding in een vliegtuig. Denk bijvoorbeeld aan voeding maar ook babymelk of gesteriliseerd water. Gelukkig zijn hier uitzonderingen voor.

Babyvoeding mag je meenemen in het vliegtuig, mits je het aangeeft bij de veiligheidscontrole. Het maakt hierbij niet uit als dit meer dan 100 milliliter is. Het kan zijn dat het extra gecontroleerd wordt.


Mag je medicijnen meenemen in het vliegtuig?

Wil je medicijnen meenemen in het vliegtuig omdat je die tijdens de vlucht nodig hebt? Dan is het toegestaan om dit mee te nemen. Je hebt hiervoor wel altijd een doktersverklaring nodig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like