Is een reisadvies bindend?

Een reisadvies is niet bindend. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en de keuze die je maakt om een reis wel of niet door te laten gaan.

Een reisadvies bestaat uit informatie over de veiligheid van een land. In landen waar het coronavirus heerst, heeft het reisadvies en de bijbehorende kleurcodes ook betrekking op maatregelen of restricties die in dat land gelden.

Een gegeven reisadvies is dus niet bindend maar helpt je de risico’s in een ander land beter in te kunnen schatten. Houd er rekening mee dat een reisadvies op elk moment kan wijzigen. Kies je ervoor om binnenkort het vliegtuig in te stappen? Houd dan rekening met het feit dat een gezondheidsverklaring hiervoor verplicht is.

Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.