Dit betekenen de kleurcodes van reisadviezen

Reizen is anno 2020 anders dan andere jaren. Helaas kunnen we niet meer zo onbezorgd het vliegtuig in stappen naar welke bestemming dan ook. Kleurcodes voor reisadviezen zijn belangrijker dan ooit. Wie dat dat kunnen bedenken? Wij vertellen je graag wat meer over de verschillende kleurcodes voor reisadviezen en wat ze exact betekenen.

Kleurcodes reisadviezen

Kleurcodes voor reisadviezen komen voor in 4 kleuren, namelijk groen, geel, oranje en rood. Deze kleuren geven normaal gesproken een veiligheidssituatie in een land aan. Voor landen waar het coronavirus heerst krijgen deze kleuren een iets andere betekenis. Hiervoor geldt namelijk het volgende:

Groen – In dit land of gebied gelden er op dit moment geen maatregelen die van invloed zijn op jouw reis of verblijf. Je kunt onbezorgd naar deze bestemming afreizen.

Geel – In dit land of gebied zijn er maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijkse leven. Je kunt naar deze bestemming afreizen maar voorzichtigheid geboden.

Oranje – In dit land of gebied zijn maatregelen getroffen die het dagelijks leven ontwrichten. Mogelijk geldt er een inreisverbod. Geadviseerd wordt om alleen naar deze bestemming te reizen indien dit echt noodzakelijk is.

Rood – Dit land of gebied is volledig afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Tot slot is het goed om te weten dat reisadviezen niet bindend zijn. Het blijft je eigen verantwoordelijkheid en die van de reisorganisatie waarmee je gaat of het verantwoord is om een reis wel of niet te laten doorgaan. Ben je van plan om binnenkort in het vliegtuig te stappen? Vergeet een ingevulde gezondheidsverklaring dan niet.