Je koffer inpakken doe je zo: 5 inpak tips

De vakantie staat voor de deur, tijd om je koffer te gaan inpakken. Hoewel het vooruitzicht van de vakantie vaak voor genoeg voorpret zorgt, levert het inpakken juist voor veel mensen stress op. Wat moet je allemaal inpakken? Wat mag je echt niet vergeten? En hoe gaat het in godsnaam allemaal in die koffer passen? 5 inpak tips waarmee je koffer inpakken een eitje wordt. Fijne reis!

1. Maak een inpaklijst

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je er zeker van zijn dat je echt niks vergeet? Zorg dan dat je – ruim van te voren – een inpaklijst maakt. Er circuleren genoeg standaard lijstjes rond op het internet maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje maken. Sla ‘m op in je telefoon zodat je hem er voor toekomstige trips weer makkelijk bij kunt pakken.

2. Rollen maar

Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje gek, maar je kleding oprollen in plaats van vouwen levert écht voordelen op. Allereerst neemt opgerolde kleding minder ruimte in. Dus pak dat extra jurkje er maar alvast bij. Ook kreukt je kleding een stuk minder en zeg nou zelf: wie wil dat nou niet?

3. Pak efficient in

Ehh ja, natuurlijk wil iedereen zo efficient inpakken, maar wist je dat daar handige trucjes voor zijn? De belangrijkste die we je willen meegeven, is om slim om te gaan met loze ruimtes. Stop spullen als bijvoorbeeld sokken en ondergoed niet los in je koffer, maar prop die bijvoorbeeld in schoenen. Zo neemt het geen extra ruimte in.

4. Houd rekening met de verdeling van het gewicht

Het is natuurlijk lekker makkelijk om alles in je koffer te gooien en te hopen dat hij dicht gaat. Maar zeker wanneer je met een backpack reist, doe je jezelf er verstandig aan na te denken wat je waar stopt. Stop lichtere spullen als een vest of een jas onderin en de zwaardere spullen zoals een toilettas juist bovenin.

5. Check de bagagevoorwaarden

Ben je helemaal klaar voor vertrek? Zorg dan dat je altijd nog even dubbel de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt checkt. De hoeveelheid kilo’s die je mee mag nemen kan namelijk behoorlijk verschillen, zeker als je naar handbagage kijkt. En vergeet tot slot ook niet te checken wat de maximale afmeting van je handbagage mag zijn. Je wil niet bij de gate aankomen en extra moeten betalen omdat je tas te groot is en het bagageruim in moet.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Tips voor je volgende reis:
>>
Vliegtickets: Transavia en KLM
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen