waarom-vliegtuig-overboekt

Met welk vliegtuig vlieg ik?

Je koffers zijn helemaal ingepakt en je bent klaar voor vertrek en je vraagt jezelf af: met welk vliegtuig vlieg ik eigenlijk? Of misschien heb je nog wel helemaal niks geboekt en ben je je slechts aan het oriënteren maar heb je wel een bepaalde voorkeur voor het vliegtuig waarmee je vliegt. Zowel tijdens het boeken als vlak voor vertrek kun je opzoeken met welk vliegtuig je vliegt. Uiteraard is dit nog onderhevig aan verandering maar het geeft wel een goede indicatie. Wij vertellen je hoe je erachter kan komen met welk vliegtuig je vliegt.

Tijdens het boeken

Wat veel mensen zich misschien niet realiseren, is dat je in sommige gevallen tijdens het boeken van je vakantie al kunt zien met welk vliegtuig je hoogstwaarschijnlijk gaat vliegen. We zeggen bewust hoogstwaarschijnlijk, omdat dit altijd nog op het laatste moment kan veranderen. De kans hoe groot het is dat dit verandert, hangt ook weer af of je een chartervlucht of een lijnvlucht boekt.

Pakketreizen
Wanneer je een pakketreis boekt, kun je bij sommige reisorganisaties in het boekingsproces al zien met welk vliegtuig je vliegt. Dit staat dan vaak vermeld wanneer je een vluchtkeuze hebt gemaakt. Staat hier niet het vliegtuigtype vermeld maar alleen de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen? Dit zegt vaak meer dan je denkt. Zo vliegen bepaalde maatschappijen met een vliegtuigtype. Zo vliegt Transavia alleen met Boeing terwijl Easyjet alleen Airbus vliegtuigen heeft. Op die manier krijg je dus toch al een idee met welk vliegtuig je vliegt.

Losse vluchten
Bij een losse lijnvlucht werkt dat net even wat anders. Lijnvluchten worden volgens een standaard schema uitgevoerd en dus kun je altijd direct zien met welk vliegtuig de vlucht wordt uitgevoerd. Waar je dan moet kijken? In het boekingproces wanneer je een vlucht selecteert. Het kan nuttig zijn om dit te doen, omdat er soms verschillende vliegtuigtypes voor dezelfde route op een dag worden ingezet. Als de tijd van vertrek je verder niks uitmaakt kan het vliegtuigtype misschien wel doorslaggevend zijn.

Vlak voor vertrek

Wil je vlak voor vertrek kijken met welk vliegtuig je vliegt? Dan kun je hiervoor het beste de website van de luchthaven waarvan je vertrekt raadplegen. Zo kun je bijvoorbeeld op de website van Schiphol niet alleen het vliegtuigtype maar zelfs de registratie van het vliegtuig terugvinden. Voor Nederlandse vliegtuigen start die registratie altijd met de letters PH. Je kunt dit zien door je vlucht op de website van Schiphol op te zoeken, aan te klikken en te kijken bij vliegtuiggegevens.

You might also like