motorkleding-kopen

Motorkleding kopen voor je aankomende vakantie: hier moet je op letten

Motorrijden is heerlijk, niet waar? De meeste mensen die eraan beginnen, zijn voor het leven verkocht. Niet zo gek dus dat mensen er zelfs voor kiezen om met de motor op vakantie te gaan. Maar we weten allemaal dat er tijdens het motorrijden vervelende ongelukken kunnen gebeuren, laat staan als je op vakantie bent. Daarom staat bij motorrijden veiligheid altijd voorop. Wist je dat het kopen van de juiste motorkleding hierin een belangrijke rol speelt? Wij vertellen je waar je op moet letten bij de aanschaf van motorkleding.


Het pak

Het is niet de bedoeling dat je onder een motorpak je dagelijkse kleding draagt. Een motorpak moet namelijk echt als een tweede huid zitten. Het is daarom belangrijk om een motorpak goed te passen voor je hem aanschaft. Koukleumen kunnen eventueel kiezen voor een motorpak met ingebouwde thermolaag. Kies voor een motorpak in een lichte kleur, of in ieder geval eentje met reflectiestrepen, zodat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Onderschat de waarde van een goed pak in ieder geval niet en bespaar hier ook zeker niet op!


De laarzen

Bij een goede motoruitvoering horen ook goede laarzen. Neem als je laarzen gaat kopen de sokken mee die je van plan bent te gaan dragen wanneer je gaat motorrijden. Je wilt geen motorlaarzen die te los zitten, maar ook zeker niet te strak, dan krijg je koude voeten. Je motorlaarzen moeten minimaal tien centimeter boven je enkel uitsteken. Zo ben je ervan verzekerd dat je enkels tijdens een val van de motor goed beschermd zijn.


De handschoenen

Motorhandschoenen zijn van cruciaal belang. Je ziet bij motorrijders weleens halve
handschoentjes, maar doe jezelf een plezier en zoek naar handschoenen die ook je vingers bedekken, wel zo veilig. Test je potentiële nieuwe handschoenen uit door het stuur van je motor vast te pakken. Je wilt niet dat je handschoenen opstropen wanneer je dat doet. Als dat het geval is kan je tijdens lange ritten vervelende blaren krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.


De helm

Ten slotte de helm. Misschien wel het belangrijkste onderdeel van je motoruitvoering. Je hoofd moet immers goed beschermd zijn! Een integraalhelm is de veiligste motorhelm die er bestaat. Deze beschermt het hele hoofd. Mocht je dat vervelend vinden, kun je voor een systeemhelm kiezen. Hier kun je het vizier openen op stukken waar je wat minder hard rijdt. Een helm die geen bescherming biedt aan je gezicht is voor het motorrijden absoluut niet aan te raden.
Kortom: omwille van je eigen veiligheid is het van cruciaal belang dat je de juiste motorkleding aanschaft. Zorg dat je hele lichaam bedekt is om vervelende schaafwonden door ongelukken te voorkomen. Door de juiste motorkleding te kopen kan het je leven redden.

You might also like