Zo steken de pieren op Schiphol in elkaar

Het lijkt misschien elke keer weer abracadabra welke gate je hebt wanneer je vanaf Schiphol vliegt. Maar wist je dat er een logica achter schuilt? Het hoeft hierdoor helemaal geen verrassing te zijn. Met wat achtergrond informatie kun je zelfs al voordat je vertrekt goed inschatten vanaf welke pier je zult vertrekken. Wij vertellen je meer over deze pieren op Schiphol, lees je mee?

B, C en D pieren Schiphol

De B en C pieren op Schiphol worden gebruikt voor vluchten naar Schengenlanden. De D pier is een gecombineerde pier. Dat wil zeggen dat de D pier is opgesplitst in 2 verdiepingen. Vanaf de 1e verdieping, gates D1 t/m D57, vertrekken er vluchten naar niet Schengenlanden. Op de 2e verdieping, gates D59 en hoger, vertrekken vluchten naar Schengenlanden. De B, C en D pieren op Schiphol worden voornamelijk gebruikt voor wat kortere vluchten met veelal eindbestemmingen binnen Europa.

E, F, G, H pieren

E, F, G en H worden gebruikt voor vluchten naar niet-Schengenlanden. Vluchten die hiervandaan vertrekken zijn vrijwel altijd long-haul. De vliegtuigen die hier vertrekken zijn dan ook een stuk groter en de pieren zelf zijn ook een stuk grootser opgezet.

H en M pieren

We schreven er in dit artikel al over; de H en M pieren op Schiphol zijn ietwat anders dan normaal, ze zijn namelijk speciaal ingericht voor lowcost luchtvaartmaatschappijen. De H en M gates zitten op dezelfde pier, maar onderscheiden zich

Gates H en M zijn “lagekostengates”, die samen dezelfde pier (H/M) vormen, die uit een niet-Schengendeel (H) en een Schengendeel (M) bestaat.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”]Tips en info voor je volgende reis
Goedkope vliegtickets binnen Europa: Transavia
Vliegtickets binnen en buiten Europa: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Hotels: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen