Een PLF formulier om Griekenland binnen te komen: dit is wat je moet weten

Reis je binnenkort naar Griekenland? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Reizen in tijden van Corona zorgt namelijk voor extra voorbereidingen, die je normaal niet gesproken niet zou hoeven nemen. Voor alle reizen naar het buitenland geldt dat je behalve het invullen van een gezondheidsverklaring dient te beschikken over het EU Corona Digitaal Certificaat. Voor Griekenland is er echter nog een aanvullend formulier nodig, namelijk het PLF formulier. En dat laatste formulier is een hele belangrijke, want zonder dat ingevulde formulier word je geweigerd aan de gate en mag je het vliegtuig niet in. Lees gauw verder.

PLF formulier Griekenland

Het PLF formulier staat voor Passenger Locator Form. Het is verplicht per gezin om voor aankomst op een Griekse luchthaven dit formulier in te hebben gevuld. Reis je met meerdere gezinnen? Of reis je bijvoorbeeld met een vriendengroep of een vriend of vriendin? Vul dan altijd zelf het formulier per persoon in. Je moet namelijk kunnen aantonen dat je tot hetzelfde gezin of huishouden behoort wanneer je gezamenlijk op 1 formulier reist.

Nadat je het formulier online hebt ingevuld, ontvang je een bevestiging per email. In die e-mail staat een QR code, die geldig is op de dag van aankomst in Griekenland. Het is dus erg belangrijk dat je die QR code in je bezit hebt zodra je het vliegtuig in stapt, om te voorkomen dat je tijdens het boarden wordt geweigerd.

PLF formulier invullen

Het PLF formulier kun je invullen op de website van de Griekse overheid. Klik hier om naar de website te gaan. Zorg dat je dit minimaal 24 uur voor aankomst doet. Wanneer je dit korter voor aankomst wil doen is dit niet meer mogelijk en zal de toegang je worden ontzegd.

Tips en info voor je volgende reis
Goedkope vliegtickets binnen Europa: Transavia
Vliegtickets binnen en buiten Europa: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Hotels: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here