info@reisguide.nl

Een powerbank meenemen in het vliegtuig: wat zijn de regels?

Een powerbank meenemen op reis is dé manier om je elektronische apparaten te voorzien van een volle batterij. Op vakantie is dat extra handig omdat je, zeker wanneer je onderweg bent, niet altijd een stopcontact tot je beschikking hebt. Voor het meenemen van een powerbank in het vliegtuig gelden er wel strikte regels waar je rekening mee moet houden. Tijd om stil te staan bij wat er wel en niet is toegestaan.

Powerbank in het vliegtuig

Een powerbank mag mee in het vliegtuig zolang het vermogen niet meer dan 100 wh of 27.000 mAh is. Dit mag verdeeld worden over maximaal 2 powerbanks per persoon.

Wat is een powerbank?

First things first. Wat is een powerbank eigenlijk en waarom is het handig om er een mee te nemen op reis?

Een powerbank is een externe batterij waarmee je mobiele apparaten kunt opladen. Het is hiermee ideaal om mee te nemen op vakantie of wanneer je onderweg bent zodat je de mogelijkheid hebt om een apparaat op te laden zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Een powerbank in je handbagage

Houd er rekening mee dat powerbanks alleen in je handbagage vervoerd mogen worden. Sterker nog, het is verboden om er een in je ruimbagage te stoppen. De reden dat er regels zijn opgesteld voor het meenemen van een powerbank in het vliegtuig is veiligheid. Powerbanks bevatten namelijk lithium. Hoewel het om een kleine hoevelheid gaat, kan er door oververhitting kortsluiting ontstaan en de powerbank in brand vliegen. Om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken zit er een limiet aan het vermogen van de powerbank en mag je deze enkel meenemen in je handbagage in plaats van in het ruim. Mocht er onverhoopt een brand ontstaan is deze makkelijker te verhelpen.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen