regels-handbagage-transavia

Goed voorbereid op reis: dit zijn de regels voor handbagage bij Transavia

Vlieg je binnenkort met Transavia en wil je met alleen handbagage reizen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk en dus vertellen wij je alles over de regels rondom reizen met handbagage bij Transavia zodat je kunt zien of jouw bagage voldoet of dat je lastminute nieuwe handbagage moet aanschaffen.

Handbagage

First things first: als we over handbagage praten, hebben we het over je bagage die je gedurende je hele reis bij je houdt. Deze bagage neem je mee de cabine in en wordt niet, in tegenstelling tot ruimbagage, ingecheckt en onderin het ruim vervoerd.

Wanneer je met alleen handbagage gaat vliegen, is het belangrijk om vooraf goed na te gaan wat er daadwerkelijk is toegestaan. Luchtvaartmaatschappijen stellen namelijk zelf de regels rondom hun handbagage beleid op. Het kan daarom behoorlijk verschillen tussen wat er wel en niet is toegestaan per airline. Controleer daarom voor vertrek altijd bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt wat de regels zijn.

Afmetingen handbagage Transavia

Per persoon mag je bij Transavia in economy class 1 stuk handbagage (max. 55x35x25 cm) en 1 accessoire (max. 40x30x20 cm) in het vliegtuig meenemen. De handbagage mag in totaal 10 kg wegen.

Handbagage

Het grootste stuk handbagage, dat een maximale afmeting van 55x35x25 cm mag zijn, is vaak een trolley. Dit is niet verplicht; ook een ander soort tas is toegestaan, als het maar binnen de afmetingen valt. Let op: binnen de maximale afmeting vallen ook handgrepen, hengsels en wielen.

Ondanks dat je je aan deze regels moet houden, heb je met dit type handbagage nooit de zekerheid dat je je bagage daadwerkelijk bij je kan houden. Dit heeft ermee te maken dat de ruimte in de bagagevakken in een vliegtuig beperkt is. Wanneer je dus met een trolley reist die alleen in een bagagevak past en niet onder de stoel voor je, kan het op drukke vluchten voorkomen dat je je trolley alsnog bij het boarden moet afgeven en deze onderin het ruim meegaat.

Accessoire

Naast een grotere tas mag je een zogeheten accessoire meenemen. Deze accessoire, bijvoorbeeld een laptop- of cameratas, mag maximaal 40x30x15 cm groot zijn. De tas past hierdoor altijd onder de stoel voor je en kan daardoor gegarandeerd mee in de cabine.

You might also like