Dit is het reisadvies voor Caribisch Nederland

Caribisch Nederland bestaat uit de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Samen met de eilanden Aruba, Curaçao, Sint Maarten vormen zij het Caribisch deel van het Koninkrijk. Heb je plannen om richting een van deze eilanden af te reizen? Dan vertellen wij je hoe het met het reisadvies voor Caribisch Nederland zit.

Laatste update: 16 december 2020

Reisadvies Caribisch Nederland

Bonaire

Sinds 16 december 2020 geldt, vanwege de lockdown in Nederland, kleurcode oranje voor Bonaire. Dit betekent dat je enkel voor strikt noodzakelijke redenen naar Bonaire mag afreizen. Vakanties vallen hier niet onder. Indien je naar Bonaire afreist, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst dienen alle reizigers van 13 jaar en ouder een negatieve uitslag van een PCR test te laten zien. Deze PCR test mag maximaal 72 uur eerder voor vertrek zijn gedaan. Ook is het verplicht om, bij voorkeur al 48 uur voor vertrek, een gezondheidsverklaring in te vullen. Je kunt hier de Nederlandse versie vinden en hier een Engelse.

Saba

Saba is enkel toegankelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, een essentieel beroep hebben, als je een ingezetene van Saba bent of als je een terugkerend student bent wanneer het schooljaar is beëindigd. Je hebt daarbij vooralsnog altijd toestemming nodig, dat je dient aan te vragen via info@sabagov.nl. Wanneer je aankomt op Saba dien je eerst 14 dagen in quarantaine te gaan. Wanneer je terug bent in Nederland, is dit niet nodig.

Sint Eustatius

Net als Saba, is Sint Eustasius enkel toegankelijk voor mensen die op medische uitzending zijn, een essentieel beroep hebben, als je een ingezetene van Sint Eustatius bent of als je een terugkerend student bent wanneer het schooljaar is beëindigd. Wanneer je vanuit een medium of hoog risicoland reist, dien je vooraf toestemming te vragen. Dit doe je door te mailen naar info.covid19@statiagov.com. Daarbij zul je nog een vragenlijst ontvangen die je moet invullen. Ook moet je bij aankomst een negatieve PCR test kunnen overhandigen, en is de kans groot dat je op de 12e dag van de quarantaine je opnieuw een test moet laten doen.

Caribisch Nederland

Aruba

Alle niet-noodzakelijke reizen naar Aruba worden afgeraden. Reis je om een noodzakelijke reden naar Aruba? Houd dan rekening met het volgende. Allereerst moet je voor vertrek een gezondheidsverklaring uploaden via www.edcardaruba.aw. Ook ben je verplicht om een speciale COVID-19 reisverzekering af te sluiten via deze website. Tot slot doe je er verstandig aan om je te verdiepen in de laatste informatie mbt inreizen.

Curacao

Ook voor Curacao geldt per 16 december 2020 dat alle niet noodzakelijke reizen naar het eiland worden afgeraden. Reis je wel naar Curacao? Houd dan rekening met het feit dat je aan verschillende voorwaarden moet voldoen. Zo moet je voor vertrek de zogeheten “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invullen via www.gobiernu.cw. Verder moet je een negatief resultaat van een PCR test te kunnen overhandigen bij aankomst, die maximaal 72 uur oud mag zijn. Tot slot is het verplicht om een reisverzekering te hebben afgesloten. Wil je bij aankomst sneller de immigratiedienst kunnen passeren? Vergeet dan niet je ED card in te vullen.

Sint Maarten

Alle niet-noodzakelijke reizen naar Sint Maarten worden afgeraden. Reis je om een noodzakelijke reden naar Sint Maarten? Houd dan rekening met het volgende. Allereerst moet je voor vertrek een gezondheidsverklaring uploaden via https://stmaartenentry.com/. Ook moet je een negatief resultaat van een PCR test te kunnen overhandigen bij aankomst, die maximaal 120 uur oud mag zijn en is het verplicht om een reisverzekering te hebben afgesloten. Tot slot doe je er verstandig aan om je te verdiepen in de laatste informatie mbt inreizen.