Reisadvies Portugal: dit is de huidige status [update mei 2021]

Update: 14 mei 2021

Wil je op vakantie naar Portugal en ben je benieuwd naar het huidige reisadvies voor Portugal? De laatste status houden we voor je bij en kan je hier checken. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst of je natuurlijk uberhaupt welkom bent op het eiland, maar ook wat de regels zijn omtrent eventuele testen die je moet afleggen. Tot slot is het belangrijk om te checken of je bij aankomst in Portugal en na afloop in Nederland voor een bepaalde tijd in quarantaine moet.

Per 15 mei 2021 geldt code geel voor Portugal. Dit wil zeggen dat het mogelijk is om naar Portugal te reizen. Wel heb je een negatieve testuitslag nodig. Ook dien je na aankomst in Portugal 2 weken in quarantaine te gaan. Bij aankomst terug in Nederland is dit niet nodig.

Testplicht

Wil je op vakantie en ben je opzoek naarhet laatste reisadvies voor Portugal? Dan is het zaak om goed na te gaan hoe het zit qua testplicht. Zo is het voor veel landen namelijk een vereiste om in het bezit te zijn van een negatieve testuitslag voor je op reis gaat. Voor Portugal zit dit als volgt:

Voor vliegreizen van Nederland naar Portugal geldt een testverplichting. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een negatieve testuitslag wil je op het vliegtuig naar Portugal kunnen stappen.

Reis je vervolgens van Portugal naar Nederland? Dan geldt er geen testverplichting. Het is dus niet nodig om een negatieve testuitslag te overhandigen voordat je naar huis reist. Dit geldt niet alleen voor het vasteland maar ook als je vanaf Madeira of de Azoren naar Nederland reist.

Quarantaineplicht

Behalve een eventuele testplicht, is het ook belangrijk om na te gaan hoe het zit met een eventuele quarantaineplicht. Hierover is het volgende bekend:

Reis je met het vliegtuig van Nederland naar Portugal, dan is het verplicht om na aankomst in Portugal direct 14 dagen in quarantaine te gaan. Wanneer je vanuit Portugal naar Nederland vliegt, is het overigens niet verplicht om in Nederland nog in quarantaine te gaan.

Gezondheidsverklaring

Stap je binnenkort in het vliegtuig naar Portugal en heb je je goed ingelezen rondom de laatste regels met betrekking tot de test- en quarantaineplicht? Houd er dan ook nog rekening mee dat het vanuit de Nederlandse overheid verplicht is om een gezondheidsverklaring vooraf in te vullen. Tot slot doe je jezelf er verstandig aan om altijd de website van Nederland Wereldwijd in de gaten te blijven houden, waarop alle reisadviezen per bestemming eenvoudig terug te vinden zijn.