5 handige tips wanneer je vliegtickets gaat boeken

Het vinden van de beste vliegtickets is vaak een hele opgave. Je begint met volle moed, om al snel overweldigd te raken door de talloze aanbieders en vluchtopties die er zijn. Om het leuk en overzichtelijk te houden delen we 5 tips die nog weleens goed van pas kunnen komen als je vliegtickets gaat boeken.

1. Zorg voor flexibiliteit

Het is niet altijd en voor iedereen mogelijk, maar hoe meer flexibel je je opstelt in de zoektocht naar de beste vliegtickets, hoe meer succes je over het algemeen zult ervaren. Die flexibiliteit kan zich op verschillende manieren uiten. Zo kun je allereerst een beetje spelen met vertrekdata. Wil je een week weg? Dan betaal je vaak bijvoorbeeld minder wanneer je op een doordeweekse dag vertrekt dan wanneer je van zaterdag tot zaterdag gaat. Door te spelen met verschillende vertrekdata kan dat zo al gauw tientallen tot soms wel meer dan 100 euro per persoon schelen.

2. Denk na over het vliegveld waarvan en waarnaar je wil vliegen

De luchthaven waarop je wil vliegen, kan ervoor zorgen dat je een stuk meer of minder moet betalen. Dit geldt voor zowel vertrek in Nederland, als voor luchthavens in het buitenland. Zo kan het soms lonen om bijvoorbeeld vanaf Rotterdam of Eindhoven te vliegen in plaats van Schiphol. Maar ditzelfde geldt dus ook in het buitenland. Wil je bijvoorbeeld naar het Spaanse Javea? Kijk dan eens naar het verschil in prijs tussen tickets naar Valencia en Alicante. Voor heel veel bestemmingen kun je op alternatieve luchthavens vliegen die vaak op een vergelijkbare afstand liggen (of soms iets verder) tot jouw eindbestemming waardoor het loont om te vergelijken wat het eventuele prijsverschil is.

3. Check verschillende aanbieders

Ben je erover uit welke data en luchthaven het wordt? Dan kan het echte vergelijken gaan beginnen. Want wat je misschien nog niet weet, is dat eenzelfde vlucht via verschillende aanbieders weer voor verschillende prijzen wordt aangeboden. Zo kan een luchtvaartmaatschappij een andere prijs tonen voor een vlucht dan wanneer je bij bijvoorbeeld een online travel agent kijkt. Een van de tips voor het boeken van vliegtickets die we je willen meegeven is daarom om altijd een paar verschillende partijen te vergelijken om te zien of – en zo ja hoe groot – het prijsverschil is.

4. Extra kosten

Voordat je overgaat tot boeken, moet je de kleine letters niet over het hoofd zien. De ticketprijs die je ziet, is namelijk de kale prijs. Hiermee bedoelen we het tarief voor alleen de vlucht. Tegenwoordig betaal je bijna altijd voor het inchecken van ruimbagage en dat tarief kan al gauw flink oplopen en verschillen per maatschappij. Is de ticketprijs vrijwel gelijk? Vergelijk dan dus ook zeker hoeveel je nog kwijt gaat zijn aan eventuele extra’s zodat je niet alleen naar de ticketprijs zelf maar naar het totale bedrag gaat kijken dat je kwijt bent voor de vluchten die je wil boeken.

5. Let op de vluchtdetails

Als je denkt dat je er na het kiezen van de data, de partij waar je boekt en het vergelijken van extra’s als ruimbagage en stoelen er bent, willen we je toch nog 1 tip meegeven die van pas kan komen wanneer je tickets gaat boeken. Dat is namelijk om te kijken naar de vlucht details. Vlucht details? Jazeker. Wat lang niet iedereen weet, is dat aanbieders en luchtvaartmaatschappijen bij vluchten al vluchtdetails prijsgeven. Denk bijvoorbeeld aan het vliegtuigtype waar je mee vliegt. Door je te verdiepen in de verschillende vliegtuigtypes die er zijn, kun je vooraf al te weten komen wat de stoelindeling is. Zo hebben sommige vliegtuigen rijen van 2 stoelen naast elkaar, terwijl je in andere gevallen met z’n 3en en soms zelfs 4en naast elkaar zit. Stel nou dat het qua ticketprijs niet veel scheelt maar je bij de ene maatschappij in een rij van 2 kan zitten terwijl je bij de andere maatschappij in een rij van 3 terecht komt, is de keuze misschien ook al wel snel gemaakt.

Boek!

Tot slot sluiten we af met een tip voor het boeken van vliegtickets die we uiteindelijk iedereen meegeven: boek wanneer je een ticketprijs tegenkomt waar je geen nee tegen kunt zeggen. Er worden regelmatig onderzoeken gedaan naar wanneer je het beste tickets kan boeken, maar vooralsnog is er soms geen pijl op te trekken. Soms stunten partijen met bepaalde prijzen en kan het zomaar zijn dat een bepaalde prijs tijdelijk sterk gedaald is. Kom je daarom een ticket tegen die aansluit bij jouw reiswensen voor een goede prijs? Dan adviseren wij je om dat ticket gewoon lekker te boeken. Laat de voorpret maar alvast beginnen!

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”]Tips en info voor je volgende reis
Goedkope vliegtickets binnen Europa: Transavia
Vliegtickets binnen en buiten Europa: KLM
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Hotels: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

KLM & Transavia

Pakketreizen

TUI, Sunweb & Eliza was Here

Accommodaties

Booking.com

Autohuur

Alamo & Sunnycars

Ook leuk om te lezen